Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.11.2017 15:55:27

Velenjčani imajo pred domačimi gledalci zgolj en cilj: maščevanje

www.alesfevzer.com
Rokometaše velenjskega Gorenja v soboto čaka nov preizkus v evropski ligi prvakov. Ob 19.30 bo v Rdeči dvorani gostoval norveški prvak Elverum, za katerega igra Slovenec Tine Poklar. Obe ekipi sta na petih tekmah zbrali po tri zmage in dva poraza.

Velenjski rokometaši drugo polovico skupinskega dela med evropsko klubsko elito začenjajo proti istim tekmecem kot so sklenili prvo. Po slabih treh tednih si bodo znova stali nasproti z Norvežani, ki so bili na domačem parketu boljši z 29:28.

Poraz v Skandinaviji je v vrstah črno-rumenih pustil nekoliko grenkobe, saj bi ta lahko iztržila bistveno boljši rezultat. A na Norveškem obrambna igra izbrancev Željka Babića enostavno ni bila na pravi ravni. Tokrat imajo pred seboj popravni izpit, v katerega vstopajo še toliko bolj motivirani.

Obe ekipi pred novim dvobojem na tretjem oziroma četrtem mestu skupine C premoreta po šest točk, pred njima pa sta z identičnim izkupičkom uvrščeni še zasedbi Skjerna in Kadetten Schaffhausna. Elverum je sicer sezono lige prvakov začel z dvema porazoma (30:36 na gostovanju v Švici in 27:32 doma proti danskim podprvakov), za tem pa nanizal tri zaporedne zmage. Pred skalpom črno-rumenih je na kolena spravil še moštvo Abance Ademara Leona (30:26) in Dinama iz Bukarešta (40:32).


Pomembno vlogo v ekipi, ki jo vodi nekdanji švedski reprezentant Michael Apelgren, ima slovenski desni zunanji rokometaš Tine Poklar, ki je z 18 goli drugi najboljši strelec ekipe. Osem zadetkov več je k trem zmagam in dvema porazoma dodal 20-letni desnokrilni igralec Kevin Maageroe Gulliksen. Oba sta bila na pretekli medsebojni tekmi uspešna po štirikrat.

Trener Gorenja Babić tudi v soboto ne bo mogel računati na slovenskega reprezentanta Jana Grebenca, ki si je na začetku preteklega meseca huje poškodoval gleženj. V ekipo se po poškodbi palca na gostovanju v Skopju vrača organizator igre Žarko Pejović.

"Naša prva naloga proti Elverumu bo, da se bomo hitro vračali v obrambo, saj so norveški rokometaši izredno hitri v tranzicijski igri. Na prvi tekmi so s takšno igro dosegli precej lahkih zadetkov, kar je bil tudi glavni razlog za naš poraz. Po drugi strani bomo morali, v kolikor želimo zmagati, prikazati čvrsto igro, ob tem pa se boriti za vsako žogo," pravi Željko Babić, trener Gorenja Velenja.

"Pred nami je zahtevna tekma, na kateri bo šlo 'na nož'. Oboji se zavedamo svoje kakovosti. Po prvi medsebojni tekmi na Norveškem smo si podrobno ogledali svoje napake v igri, pa tudi slabosti, ki so jih pokazali tekmeci. V soboto bo treba bolje izkoriščati neovirane strele, ob tem pa zaustaviti Elverumovo hitro igro z nasprotnimi napadi. Mislim, da je to recept za novo zmago," je dodal velenjski igralec Rok Ovniček.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike