Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.09.2017 21:21:45

Zmaga na skok na drugo mesto lestvice

Rokometaši ormoškega Jeruzalema so v 3. krogu lige NLB premagali trebanjski Trimo z 22:19 (11:9).

Jeruzalem Ormož - Trimo Trebnje 22:19 (11:9)
* Dvorana na Hardeku, sodnika: Leskovec (Celje) in Žitnik (Trebnje).
* Jeruzalem Ormož: Šulek, Balent, Voljč, Čudič 5 (1), Grabovac, Žuran 1, Hebar 1, Kocbek 3, Balent, Ozmec 1, Ciglar, Mesarič 1, Vujović 1, Rajšp 1, Cirar 5, Kavčič 3.
* Trimo Trebnje: Brana, Urbič, Cvetko 1, Djurdjević, Florjančič 5, Horžen 1, Skol, Kotar 6 (6), Sikošek Pelko, Udovič 2, Sašek 1, Mlakar, Rozman, Ratajec 1, Grandovec 2.
* Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 1 (1), Trimo Trebnje 6 (6).
* Izključitve: Jeruzalem Ormož 6, Trimo Trebnje 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Obračun v Hardeku se je končal z zmagoslavjem domačih rokometašev, ki so se zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Mariborčani vodijo le zaradi boljše razlike v golih, oboji pa so zbrali po pet točk.



Prvi polčas dvoboja med Ormožani in Trebanjci je minil v dokaj izenačeni predstavi, malenkostno več pa so pokazali gostitelji, ki so dvakrat povedli za tri gole. Prvič v 22. minuti (9:6), drugič pa minuto pred velikim odmorom (11:8).

Druga polovica pa je bila domena "vinarjev", predvsem sijajno predstavo so pokazali v uvodnih minutah, ko so po golu Bojana Čudiča v 33. minuti povedli za pet golov (14:9). A vselej trdoživi izbranci gostujočega trenerja Romana Šavriča se niso predali, v 46. minuti so se gostiteljem približali na vsega dva zadetka (14:16).

A izbranci domačega trenerja Saša Praprotnika so v prelomnih trenutkih dvoboja vendarle strnili svoje vrste, po njihovem vodstvu v 57. minuti (21:16) pa je bilo jasno, da bosta točki ostali v Prlekiji, čeravno so se jim gosti dve minuti pred koncem dvoboja približali na vsega dva gola (19:21).

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Bojan Čudič in Gal Cirar, ki sta dosegla po pet golov, v gostujoči pa Matic Kotar s šestimi in Luka Florjančič s petimi zadetki.

Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ljubljani, trebanjska pa bo gostila Dobovo. Obe tekmi bosta v petek, 28. septembra.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike