testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 22.09.2017 12:01:59

Celjani odhajajo v Hamletovo deželo

www.alesfevzer.com
Za rokometaše Celja Pivovarne Laško ni počitka. Tekme v elitni evropski ligi prvakov in regionalni ligi Seha se vrstijo kot po tekočem traku, po zahtevnih preizkušnjah z madžarskim Veszpremom in hrvaškim Zagrebom konec minulega in v začetku tega tedna pa jih že v nedeljo čaka tekma v danskem Aalborgu, ki se bo pričela ob 16.50.

Celjani so nastope v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini odprli s porazom proti rokometnim imenitnežem iz Veszprema. Na koncu so v Zlatorogu resda izgubili z 31:39, a visok poraz je posledica njihove slabše predstave v zadnjih desetih minutah. Do 50. minute so bili povsem izenačeni z mednarodno obarvano in zelo kakovostno madžarsko zasedbo, ki je v tej sezoni ena glavnih kandidatk za končno zmagoslavje v ligi prvakov.

Zasedba iz mesta ob Savinji je že tri dni kasneje gostovala v vselej vročem Zagrebu in iztržila neodločen izid, po tem obračunu pa so se Celjani osredotočili na danske prvake, ki so v uvodnem krogu klonili v nemškem Flensburgu s 27:30. Barve danske ekipe v glavnem zastopajo domači rokometaši, v njej pa so tudi trije Islandci Janus Smarason, Arnor Atlason in Darri Aronsson, Hrvat Lovro Jotić, Šved Mikael Aggefors in Norvežan Sebastian Barthold.


"Aalborg goji dinamičen in zanimiv rokomet. Na tekmi prvega kroga v Flensburgu so vse do 50. minute vodili s tremi, štirimi zadetki razlike, nato pa dokaj nesrečno izgubili, ko so v zadnjem delu tekme zgrešili nekaj sedemmetrovk. Igrajo trdno obrambo 6-0 in so zelo hitri. Čeprav imena njihovega kadra širši javnosti niso znana, pa gre za zelo težkega tekmeca," je dejal trener Branko Tamše in dodal: "Mi želimo na Danskem igrati naš rokomet, kot ga gojimo ves čas. Torej trdna obramba s hitrimi prehodi v napad in pa visoka disciplina v igri s hitrim vračanjem. Naš cilj je vsekakor dobiti to tekmo. Zavedamo se, da igramo v gosteh in da nas čaka zelo zahtevna tekma, vendar moramo na Dansko oditi z mislijo in željo po zmagi."

"V Aalborgu si ne smemo dovoliti, da bi poceni izgubljali žoge, saj vsako takšno napako njihovi rokometaši kaznujejo s hitrimi protinapadi. Proti Flensburgu v gosteh so pokazali, da se ne bojijo nikogar in gotovo bodo proti nam želeli do prvih točk. Enako željo imamo tudi sami in verjamem v našo ekipo in to, da se lahko iz tega gostovanja vrnemo z dvema točkama," je dejal celjski ostrostrelec Borut Mačkovšek, ki se vrača po poškodbi stopala, medtem ko je vratar Urban Lesjak dodal: "Odhajamo na zelo zahtevno gostovanje. V primeru, da osvojimo obe točki, bi naredili velik korak k napredovanju v osmino finala. Domačini so značilna skandinavska ekipa z veliko teka, hitro in dinamično igro. Vsekakor imajo tudi nekaj slabosti, ki jih bomo v teh dneh priprav skrbno preučili in jih nato poizkušali kaznovati. Vseeno mora biti na tekmi naše vodilo dobra in trdna obramba ter hiter prenos žoge, da bi dosegli čim več lahkih zadetkov. To bo tokrat še posebej težko, saj se bosta srečali ekipi s podobno miselnostjo."

Za razliko od Celjanov so rokometaši velenjskega Gorenja letošnjo ligo prvakov začeli z zmago. V svoji Rdeči dvorani so v okviru nekoliko manj kakovostne skupine C ukanili nekdanjega evropskega velikana iz španskega Leona, v soboto pa bodo gostovali pri romunskemu Dinamu iz Bukarešte. Romunska zasedba je na svoji uvodni tekmi doživela hud poraz, v danskem Skjernu je klonila z 28:39, tekma romunskega prvaka in slovenskega podprvaka pa se bo pričala ob 19. uri.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike