Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
14.10.2024 12:25:33
Deli članek:

Zarabec in Janc priča kaosu: ugriz, rasistični vzkliki, pljunki in grožnje s smrtjo med trenerjema … (video)

‘Sveta vojna’, kot pravijo derbiju Wisle Plock in Kielc, je upravičila svoj vzdevek. Bila je to prava vojna.

“Mislim, da je trenutno to največji derbi v Evropi, ne samo na igrišču tudi na tribunah. To so takšni dvoboji tako med nami na igrišču kot med navijači na tribuni, da zmaga prinese res neverjetne občutke. Če tega ne doživiš, ne moreš razumeti. Res neverjetna tekma,” se nam je včeraj po zmagi Wisle nad Kielcami javil Mitja Janc, z osmimi zadetki prvi strelec in igralec večera. Skupaj z Miho Zarabcem, strelcem petih golov, na igrišču ter Timom Cokanom in Petrom Šiškom na tribuni je bil priča res neverjetnim dogodkom. Zelo nešportnim. Tekma po odzivih in medsebojnih obtoževanjih iz obeh klubov močno odmeva v evropskem rokometu ...

Že med dvobojem je veliko zgražanja izzval posnetek poteze starega slovenskega znanca s tekem proti španski reprezentanci Jorgeja Maquede, ki je ugriznil nekdanjega člana Celja Mirsada Terzića in moral z rdečim kartonom pod hladno prho. Oziroma modrim kartonom, ki mu obljublja prepoved več tekem igranja. Bil je to samo eden od incidentov v 60 minutah, o čemer marsikaj pove podatek, da sta sodnika pokazala kar 21 dvominutnih izključitev. Tako je kar 42 minut minilo v okrnjeni zasedbi na igrišču.

Vroč je bil tudi tretji polčas. Kot so kmalu po porazu sporočili iz Kielc, naj bi domača publika na rasni osnovi žalila njihovega rokometaša Dylana Nahija. “Na svetu ni prostora za škandale, kakršnim smo bili priča v Plocku,“ so zapisali pri rokometnem velikanu iz Kielc. Skledo je pristavil tudi trener Talant Dujšebajev, ki je rasizma oziroma nacionalizma obtožil španskega stratega na klopi Wisle Javierja Sabateja. “Rekel mi je po*ukani, neumni Kitajec. Rasizem je nedopusten, želim se boriti proti temu. Svoje igralce imam rad kot svoje otroke, za barvo kože mi je vseeno. Doživeli smo resne napade, uperjene proti nam, klubu in državi,” je dejal Dujšebajev in dodal, da je ob koncu prvega polčasa slišal rasistične vzklike s tribun na račun Nahija.

No, oglasili so se tudi iz tabora Wisle Plock in povedali svojo plat zgodbe. Sabate je že na novinarski konferenci dejal, da je Dujšebajev pljunil proti njemu pred očmi delegata, klub, za katerega igrajo štirje Slovenci, pa je še zapisal: “Sabate je slišal Talanta Dujšebajeva v španščini izreči: Kur*in sin, ubil te bom …” Kot pri Wisli Plock nadaljujejo v izjavi za javnost, bi naj Sabateja to tako presenetilo, da je pristopil do Dujšebajeva in ga vprašal, kaj vendar govori, nakar bi ga naj trener Kielc zgrabil za vrat in mu pljunil v obraz. Več o dogajanju s tekme, na kateri sta imela glavno besedo vseeno sijajna Mitja Janc in Miha Zarabec, ter po njej pa spodaj.