pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 14.11.2023 21:24:03

Velenjčani po udarnem začetku drugega polčasa do zmage

Rokometaši Gorenja Velenja so v tretjem krogu skupinskega dela evropske lige zabeležili drugo zmago. V Rdeči dvorani je padla španska Cuenca z 28:20 (11:10).

* Rdeča dvorana, gledalcev 1000, sodnika: Brkić, Jusufhodžić (Avstrija).
* Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Haseljić 7 (2), Pipp 1, Pajt, Velić 1, Maričić 2, Drobež 3, Sokolič 3 (1), Verdinek 2, Šiško 4, Tajnik, Slatinek Jovičič 2, Mlivić, Predović 3, Hriberšek.
* Cuenca: Espinha, Mach Eijo, Simonet 2, Mendes, I. Pizarro 5, Martin 1, Pozzer 1, Fernandez Sanchez, Vera 2, Fernandez Guzman 1, Lopez, F. Pizzaro, Notario 1, Hackbarth 4 (1), Tavares 3.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (3), Cuenca 2 (1).
* Izključitve: Gorenje Velenje 10, Cuenca 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjske ose so unovčile sijajno prvo polovico drugega polčasa in se podpisale pod drugi par točk v evropski sezoni. Po treh tekmah so se s štirimi točkami na vrhu lestvice skupine C izenačile s Sävehofom, ki pa ga tekma proti Pfadi Winterthurju (2 točki) še čaka. Cuenca je na dnu brez točk.

Domači so od začetka narekovali ritem v Rdeči dvorani in Špance držali na nekaj golih razlike (6:4). Tudi po zaslugi Matevža Skoka med vratnicama, ki je lani drugouvrščeno zasedbo španske lige spravljal v obup celo tekmo. Je pa Cuenca, ko je še imela razpoloženega vratarja Miguela Espinha, izenačila na 6:6.



Špance je kasneje tepla predvsem igra v napadu, v kateri so si privoščili preveč tehničnih napak (7), kar je botrovalo vodstvu domačih z 8:6. Napake so delali tudi Velenjčani in takoj dopustili izenačenje ob jezi domačega stratega Zorana Jovičića. Nekajkrat so imeli njegovi varovanci priložnost za vodstvo s tremi goli, a so naposled ob polčasu vodili za gol (11:10).

Velenjčani so izkoristili boljše minute za uvod drugega polčasa in povedli za štiri gole po uspešnem zaključku Branka Predovića na črti. Domači so na krilih odlične igre v napadu in obrambi iz minute v minuto povečevali prednost. Po delnem izidu 8:0 za 19:11 je bil dvoboj bolj ali manj odločen. So pa Velenjčani za deset golov povedli že sredi drugega polčasa (23:13).

Čeprav so se gosti iz osrednje Španije vmes malce približali, druga zmaga domačih v tem tekmovanju ni bila vprašljiva. Razlika je bila na koncu osem golov.

Pri Velenjčanih se je s sedmimi goli najbolj izkazal Ibrahim Haseljić, medtem ko je vrata zaklenil Skok in zbral 17 obramb. Pri gostih je pet golov dosegel Ignacio Pizarro.

Tudi v naslednjem krogu bodo ose igrale proti Cuenci. V Španiji jih obračun proti današnjemu tekmecu čaka naslednji torek.

Članki iz rubrike