zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

(azs)
(azs)
0 14.11.2023 11:47:43

Letos še posebej razveselili malčke iz vrtca v Podčetrtku

Mali zmagovalci nagradne igre v okviru akcije Množični tek otrok.
URŠKA SOVINC
V sklopu letošnjega Množičnega teka otrok s sloganom Začni mlad, tekmuj pošteno je Atletska zveza Slovenije obljubila tudi nagrado šoli ali vrtcu, ki bo v izvedbo teka vložil največ energije.

Na zvezi so se komaj prebili čez ves foto- in videomaterial, ki so ga prejeli po teku, in izbrali zmagovalca. To je vrtec Podčetrtek z oddelki v Podčetrtku in oddelki v Pristavi pri Mestinju, kolektiv, ki je organiziral tek, pa je bil nagrade, ki jo je podaril dolgoletni sponzor Atletske zveze Slovenije skupina GEN, zelo vesel. Otroke čaka obisk Sveta energije in kopanje v Termah Čatež.

"V vrtcu Podčetrtek z oddelki v Podčetrtku in oddelki v Pristavi pri Mestinju dajemo gibanju velik pomen, zato se vsako leto pridružimo vseslovenski akciji Množični tek otrok. V letošnjem šolskem letu je sodelovalo 160 otrok iz vrtca Podčetrtek. Pod okriljem Atletske zveze Slovenije in sloganom Začni mlad, tekmuj pošteno so se otroci preizkusili v teku na 100 metrov, kar je tudi uradna atletska disciplina," je dejala koordinatorica množičnega teka, mag. prof. pred. vzg. Meta Hostnik, in predstavila potek priprav na izvedbo dogodka: "Že v začetku septembra smo v kolektivu snovali idejni načrt za izvedbo letošnjega množičnega teka, ki se je iz dneva v dan dopolnjeval. Teden pred tekom smo v igralnicah drugega starostnega obdobja z otroki izdelovali transparente z določenimi napisi. Te so napisali ali pobarvali otroci, zato je bil prav vsak unikaten. Pred izvedbo teka smo uredili še trase za tek in se v vsej svoji otroški domišljiji pripravljali na množično akcijo."

Pričakovanje se je iz dneva v dan stopnjevalo, vrhunec pa je pričarala maskota Levček, ki je otroke presenetila pred tekom. "Da je bilo navdušenje še večje, je maskota pred tekom otroke razgibala skozi otroško glasbo Od glave do peta ter spodbujala vsak njihov korak. Pisk piščalke in glasno navijanje, ki sta naznanila začetek teka, sta privabila tudi mimoidoče gledalce. Kombinacija hitrih nog, spodbudnih besed, navihane maskote, dobre glasbe, sončnega vremena in nasmejanih ličk je ta dan spremenila v nekaj posebnega. Zmagoslavje teka smo strnili z zasluženimi priznanji ter se v duhu navdušenja poslovili od maskote," je dogodek predstavila Hostnikova.

Ta je ob tem še dodala: "Ob tem bi se radi zahvalili Termam Olimia za izposojo maskote Levček, ki bo še nekaj časa v spominih otrok, ter gospe Pavliki Medvešček, ki nam je omogočila uporabo travnika v Podčetrtku za izvedbo množičnega teka. Zahvala gre tudi vsem sodelavcem, s katerimi smo s skupnimi močmi pričarali pravo tekaško vzdušje. Še posebej bi se radi zahvalili Atletski zvezi Slovenije, ki je opazila naš trud in energijo, ter Skupini Gen za podarjeno čudovito nagrado." 

Članki iz rubrike