Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 04.02.2023 20:02:16

Krim po porazu na Norveškem pred zahtevno nalogo

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so v 13., predzadnjem krogu prvega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti Kristiansandu z 31:36 (15:20). Ljubljančanke bodo zadnjo tekmo tega dela tekmovanja igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo gostile Bukarešto.

Slovenske prvakinje so gostovale pri ekipi, ki je osvojila naslov evropskih prvakinj v 2021 in 2022, nadejale pa so se, da bodo Norvežanke morda za malenkost manj zagrizene, saj so si že pred tem zagotovile četrtfinale. Toda v nepopustljivem skandinavskem slogu je bil Kristiansand večji del tekme v zanesljivem vodstvu in gostjam ni dal možnosti za presenečenje.

V igri za prvo šesterico v skupini A, ki bo nadaljevala tekmovanje, kljub porazu ostaja tudi Krim, ki ga v zadnjem krogu čaka obračun z Bukarešto. Tudi ekipa Elizabeth Omoregie si je že pred tem zagotovila četrtfinale.

Krim bo imel v zadnjem krogu dvoboj na daljavo predvsem z Bietigheimom, ki je danes izgubil proti Ferencvarosu (Madžarke so s tem že v dodatnih tekmah za preboj med osem). Toda Nemke, ki so sicer točkovno izenačene z Ljubljančankami, so v veliki prednosti, saj imajo - ob identičnem razpletu medsebojnih tekem - precej boljšo razliko v danih in prejetih zadetkih, obenem pa bodo doma igrale proti daleč najslabši ekipi skupine Baniku Mostu.

Za zdaj je ulovljiv tudi še Brest, ki ima točko več od Krima in v nedeljo igra proti Bukarešti, v zadnjem krogu pa proti Kristiansandu. Ob dveh njegovih porazih in zmagi Krima proti Bukarešti bi tako Ljubljančanke napredovale v "play-off" za četrtfinale.

Norvežanke so tekmo začele v skladu s pričakovanji, glede na to, da so bile v vlogi favoritinj. Povedle so s 3:1 in 5:2, toda izbranke Dragana Adžića so nato držale korak z gostiteljicami in se približale ter tudi izenačile na 8:8. Ana Vjahireva pa je z zaporednima zadetkoma poskrbela za dotlej najvišjo prednost gostiteljic (14:10), ki so v drugi polčas šle s prednostjo petih golov.

Začetek drugega dela je bil bolj po godu domačinkam, ki so brez težav krimovke držale na varni razdalji. Ko je Jamina Roberts v 39. minuti zadela že za 27:19, je bil zmagovalec praktično odločen. Prednost je v 44. minuti narasla že na devet golov, gostje so jo nato malce zmanjšale, tudi na pet zadetkov, a je bila razlika vseeno prevelika za kakšne upe po preobratu.


Pri domačih sta bili s po osmimi zadetki najboljši Vjahireva in Marketa Jerabkova, pri Krimu pa so Sanja Radosavljević, Jovanka Radičević in Tjaša Stanko zadele po štirikrat.

"Ekipa Kristiansanda je izvrstna napadalna ekipa, ki ji nismo mogli konkurirati. Imeli smo veliko težav z igro v obrambi. Zagotovo je bilo tudi nekaj pozitivnih stvari. Prepričan sem, da se bomo zbrali in proti Bukarešti odigrali najboljšo tekmo v tej sezoni," je dejal Adžić.

"Žal smo tekmo izgubile in točki ostajata na Norveškem. V obrambi enostavno nismo našle rešitev za Vipers, ki kot evropski prvak napada odlično. Časa za razmislek zdaj ni veliko. V ponedeljek se začenjajo priprave na tekmo z Bukarešto in verjamem v ekipo, da si lahko doma priigramo zmago," pa je dodala Stanko.

Kristiansand - Krim 36:31 (20:15)
* Dvorana Aquarama Kristiansand, gledalcev 1583, sodnika: Dojčinov in Gorecov (oba Bolgarija).
* Kristiansand: Börjesson, Sercien Ugolin 1, Andersen, Dahlum, Roberts 7, Waade, Vjahireva 8, Höve, Lunde, Hesselberg 1, Tchaptchet Defo, Valle Dahl 3, Naes Andersen 4, Debelić, Knedlikova 4, Jerabkova 8.
* Krim: Radosavljević 4, Jurič, Radičević 4, Stanko 4, Abina 2, Žabjek, Dmitrijeva 3, Arenhart, Klemenčič 3, Ljepoja 2, Varagić 3, Ngombele, Lazović 3, Risović, Rosiak 3, Svetik.
* Sedemmetrovke: Kristiansand 6 (3), Krim 8 (5).
* Izključitve: Kristiansand 10, Krim 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike