Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 03.02.2023 18:41:51

Lahko Goričani ustavijo Konstruktor?

Gašper Kragelj in Jani Zvezič sta velika aduta Mariborčanov na tekmi v Novi Gorici, kjer bi se lahko še približali naslovu prvakov.
psno
Derbi 12. kroga v kegljaški ligi bo v Novi Gorici, kjer gostuje vodilni Konstruktor. V Tržiču Ljubelj gosti "jamarje", s katerimi so bodo udarili za šesto mesto.

Pred nami je 12. krog prvenstva v obeh elitnih kegljaških ligah. V ospredju bo prav gotovo derbi kroga v moški 1. A ligi in to v Novi Gorici. Na Goriško prihajajo igralci Konstruktorja, ki so še vedno neporaženi. Za Mariborčane je ta tekma zelo pomembna, saj bi z zmago praktično že bili prvaki. V nasprotnem primeru bi prvenstvo postalo še zelo zanimivo. Na drugi strani so Goričani pred tednom dni presenetljivo izgubili v Trbovljah. Tako zdaj nujno potrebujejo točke, če še želijo ostati v igri za vrh. Jeseni so Goričani v Mariboru bili že zelo blizu presenečenja, saj so tik pred zaključkom tekme še bili v vodstvu, v zadnjih metih pa so potem izgubili in to le za šest kegljev. Zato bodo domačini še toliko bolj motivirani.



Rudar, ki je odlično začel drugi del in osvojil velike tri točke, tokrat verjetno ne more računati na presenečenje, saj gostuje v Postojni, kjer jih gosti Proteus, ki je pred tednom dni odlično odigral v Kamniku. Tudi Litijani imajo zelo težavno nalogo in to doma, saj v goste prihaja kranjski Triglav. Na prvih dveh tekmah so se Gorenjci izkazali z vrhunskimi rezultati. V Tržiču bo na sporedu srečanje med domačim Ljubeljem in Taborsko Jamo, ki sta poravnana na lestvici z devetimi točkami. To bo tekma, ki bo odločala o šestem mestu na lestvici.



Že v predtekmi pa se bodo pomerila dekleta obeh ekip, Ljubelja in Taborske Jame. Tu je prednost na domači strani. Vseeno je forma Tržičank malce vprašljiva, saj so po izvrstni domači predstavi proti Proteusu pred tednom dni zelo slabo odigrale v Slovenski Bistrici. Celjanke so prav gotovo favoritinje proti Korošicam iz Slovenj Gradca. Vodilni Proteus tokrat gostuje na notranjskem derbiju v Pivki. Glede na trenutno formo obeh ekip so Postojnčanke velike favoritinje. Zanimivo bo na tekmi v Cerknici, kamor prihajajo Kamničanke. Domači Brest ima sicer kar nekaj težav s sestavo ekipe. Zaradi bolezni, poškodb in drugih problemov nikakor ne morejo sestaviti svoje udarne šesterke. Na drugi strani Kamničanke precej slabše igrajo v gosteh. Zanimivo pa bo tudi v Radljah, kjer domači Remoplast gosti Impol. Za domačinke so točke zelo pomembne v boju za obstanek. Na drugi strani Bistričanke lovijo priključek k vodilni četverici.



Tekma v moški 1. A ligi v Hrastniku je bila odigrana že v četrtek. Žal so bili Hrastničani preskromni proti Calcitu in so vse bližje izpadu. Na zadnjih šestih tekmah bi morali doseči najmanj štiri zmage, kar pa je praktično nemogoče.



1. A liga moški, 12. krog

Ljubelj – Taborska Jama (14.00)
Proteus – Rudar (14.00)
Gorica – Konstruktor (16.00)
Litija – Triglav (17.30)
Hrastnik – Calcit 3:5 (3466:3590).
1. A liga ženske, 12. krog

Ljubelj – Taborska Jama (10.00)
Pivka – Proteus (13.00)
Brest – Calcit (14.00)
Celje – Slovenj Gradec (15.00)
Remoplast – Impol (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike