Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

(ts)
(ts)
0 23.11.2022 10:55:57

Tenis od tod in tam

Aleksej Mulej najboljši na igriščih TK Olimpija.
ts
Minuli teden je bilo odigranih kar nekaj turnirjev serije ITF in mlajših kategorij.

U-12: Aleksej Mulej in Brina Milovanović Stamejčič

Igralci in igralke do 12. leta starosti so se v začetku meseca novembra ogreli na turnirjih s sistemom "round-robin", tokrat pa so se prvič v zimski sezoni 2023 že preizkusili tudi na turnirju s klasičnim tekmovalnim sistemom. Mlade slovenske upe smo na delu spremljali na igriščih TK Olimpija in TK Domžale.

Tako v Ljubljani kot tudi Domžalah sta po naslovu posegla najvišje postavljena igralca. V Ludusu je vloga prvega nosilca pripadala Alekseju Muleju (Maja), ki se je na poti do turnirske zmage še najbolj namučil v polfinalu, ko se je proti Jaki Brolihu (Branik Maribor) znašel v zaostanku z 0:1 v nizih. V spodnji polovici žreba se je v finale prebil Mark Škundrić (Medvode), ki je v polfinalu z 2:0 v nizih ugnal drugega nosilca Marka Pavčiča (Medvode). Za zaključek turnirja je več energije in moči v nogah ostalo Muleju, ki je Škundrića ugnal s 6:4 in 6:4. V Domžalah je vlogo favoritinje upravičila Brina Milovanovič Stamejčič (Medvode), ki je ugnala vse štiri nasprotnice. Prve tri je premagala z identičnim rezultatom (6:3, 6:1), v finalu pa drugo nosilko Hano Peterlin Pahor (Benč) z rezultatom 6:4 in 6:1. S prebojem v polfinale sta se v Domžalah izkazali še Stela Antolinc (LTA) in Liza Butina Jazbec (ŽTK Maribor). Vzporedno s turnirjema v kategoriji A sta v Ljubljani in Domžalah potekala tudi turnirja kategorije B. Tam sta se turnirske zmage razveselila Taja Doberlet (Triglav Kranj) in Jan Miklavžin (ŠTK Velenje).

Zala U-16: Dora Biondić in Gašper Matijašič

V ponedeljek smo bili na igriščih TK Center Court in TK Celje priča končnim odločitvam na turnirjih za igralce do 16. leta starosti. V Celju sta se za turnirsko zmago še enkrat pomerila stara znanca Gašper Matijašič in Rok Koblar, medtem ko je v Ljubljani Dori Biondić kot zadnja načrte poizkušala preprečiti Eva Šifrer.

Na igriščih TK Center Court smo že v prvem krogu videli izjemno izenačen obračun med prvo nosilko Karolino Trnkovski (Luka Koper) in Jerco Fleischman (Medvode). Z rezultatom 11:9 v tretjem nizu je napredovala predstavnica Trnkovska, ki pa je nato v četrtfinalu morala priznati premoč izjemno razpoloženi Dori Biondić (LTA). Biondićeva je z odličnimi predstavami nadaljevala tudi v ponedeljek, ko je z dvema zmagama prišla do zmage na turnirju. V polfinalu je s 6:2 in 6:0 ugnala Evo Šifković (Triglav Kranj), v finalu pa le igro več oddala proti drugi nosilki turnirja Evi Šifrer (Medvode). V Ljubljani je bil tudi turnir fantov v B-kategoriji, kjer sta se v finalu za turnirsko zmago pomerila Leon-Lajos Majsitz (GFTA) in Kita Gil (Max Ljubljana). Za finalni nastop je več energije ostalo Majsitzu, ki je zmagal s 6:4 in 6:1. Fantje v A-kategoriji so odmeven rezultat lovili na igriščih TK Celje. Od nenosilcev se je v polfinale uvrstil Patrik Semenič (Slovan Ljubljana), ki je v četrtfinalu ugnal klubskega soigralca Jošta Pečovnika, v polfinalu pa nato moral priznati premoč drugemu nosilcu Roku Koblarju (Medvode). Ta se je v finalu kot že ničkolikokrat pomeril proti Gašperju Matijašiču (Centre court), ki je pred tem v polfinalu strl odpor Leona Šmarčana (Lok). Matijašič in Koblar sta se na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije pomerila desetič, še devetič je bil uspešnejši Matijašič. Bilo je 6:4 in 6:1.

Četrtfinalne ovire previsoke

V minulem tednu se je na turnirjih ITF po Evropi štirim slovenskim predstavnikom uspelo prebiti v četrtfinale. V mladinski kategoriji je najboljši rezultat uspel Žigi Švecu v Trnavi (J3) in Eli Plošnik na Poljskem (J4). Oba sta se v posamični konkurenci prebila do četrtfinala, Švecu se je ob tem uspelo uvrstiti še v polfinale dvojic. Žiga je v četrtfinalu odlično začel obračun proti drugemu nosilcu Slovaku Krajčiju, prvi niz dobil, a na koncu vseeno moral priznati premoč nasprotniku (6:1, 2:6, 2:6). Plošnikova je četrtfinale izgubila proti Čehinji Dvorackovi z 1:6, 2:6.

V Heraklionu (W25) in Antalyji (W15) sta napredovanje v polfinale lovili slovenski reprezentantki Pia Lovrič in Živa Falkner. Pia je izgubila proti peti nosilki, Makedonki Lini Gjorčeski (3:6, 4:6), Živa, ki je bila druga nosilka, pa proti Belgijki Amelie Van Impe (4:6, 3:6). Falknerjeva je bila s Srbkinjo Tamaro Čurović prva nosilka, a sta polfinale proti tajvansko-japonski navezi Yu-Yun Li/Koharu Nimi predali. Dalila Jakupović je bila prva nosilka na turnirju v Helsinkih (W25) in v četrtfinalu izgubila proti Američanki Taylor Ng (1:6, 3:6).

27. trenerska konferenca

Trenerska organizacija Tenis Slovenije vabi, da se 26. in 27. novembra 2022 udeležite 27. trenerske konference TZS. Konferenca bo potekala v TK Spin Medvode (Cesta ob Sori 15, 1215 Medvode). Udeležba na konferenci vsem članom trenerske organizacije omogoča potrditev trenerske licence za leto 2023.

Kotizacija: člani trenerske organizacije TS: 80 evrov, nečlani trenerske organizacije TS: 150 evrov. Rok za prijave se izteče danes, v sredo, 23. novembra.

Program konference
Sobota, 26. november (od 9. do 18. ure)
Hrvoje Zmajić (Hrv) – Forhend za bodoče prvake
Angel Ivan Fernandez Garcia (Špa) – Kako razvijati taktične namere in sprejemanje odločitev
Hrvoje Zmajić (Hrv) – Najboljši igralci so najboljši returnerji
Robert Brkljač in Ico Humić (Hrv) – Big 5 selekcijski in diagnostični sistem treninga in specifične telesne priprave igralca
Blaž Kamin (Slo) – Vloga fizioterapevta skozi obdobje grand slamov
Nedelja, 27. november (od 9. do 17. ure)
Carl Maes
zaključek konference
Galerija
Značke: tenis, turnirji

Članki iz rubrike