Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

(sm)
(sm)
0 23.11.2022 14:29:04

Slovenija zmagovalka svetovnega pokala

Slovenska ekipa na najvišji stopnički po tekmi svetovnega pokala v Saint Vulbasu.
BZS
Slovenska balinarska reprezentanca je zmagovalka svetovnega pokala za leto 2022, ki ga je konec tedna gostil francoski Saint Vulbas. Velenjski balinarji so odigrali prvi superligaški dvoboj na domačem balinišču.

Na letošnji izvedbi svetovnega pokala so se najboljše svetovne reprezentance prvič pomerile v mešanih disciplinah – igri v krog ter natančnem in štafetnem zbijanju. Slovenska zasedba je v Saint Vulbasu pod vodstvom selektorjev Davorja Janžiča in Dejana Korena nastopila v postavi Tadeja Petrič, Nina Volčina, Dejan Tonejc in Anže Petrič. V skupinskem delu tekmovanja je Slovenija najprej s 4:2 premagala Turčijo, nato je bila z istim rezultatom boljša še od Francije, v polfinalu od Hrvaške, v nedeljskem velikem finalu pa je še enkrat ugnala domačine.

Slovenci zasluženo na vrhu

Tonejc in Petričeva sta blestela v igri v krog in natančnem zbijanju, medtem ko sta Volčina in Petrič predvsem v polfinalu prispevala zelo pomembno zmago v štafetnem zbijanju. Kapetan Tonejc je bil razumljivo zadovoljen s prikazanim: "Potrdili smo, da Slovenija ostaja balinarska velesila. Odlično smo se ujeli z ženskim delom ekipe in celotno tekmovanje odigrali na visoki ravni. Pohvale veljajo celotni zasedbi na čelu z obema selektorjema." Petričeva je dodala: "Z odlično igro smo prišli do zasluženega prvega mesta. Proti Hrvaški je šlo malce bolj na tesno, a smo na koncu vsi prispevali svoj delež za prvo mesto."

Izjemno leto 2022

Slovenski balinarke in balinarji so tako na najlepši možni način zaključili izjemno uspešno leto 2022, v katerem so na svetovnih in evropskih prvenstvih ter sredozemskih igrah skupno osvojili kar 18 medalj.

Velenjčani dočakali streho

Med štirimi sobotnimi obračuni v moški superligi je bil v ospredju dvoboj med Velenje Premogovnikom in Agrochem Hrastom, ki je bil odigran na novem pokritem balinišču v Velenju. Čeprav so branilci naslova po ogorčenem boju odnesli celoten izkupiček, so bili v domačem taboru zagotovo zadovoljni, da lahko v tretji zaporedni sezoni v elitni druščini končno zaigrajo doma.

"S postavitvijo montažnega objekta omogočamo balinanje tudi v zimskem času, obenem pa imajo igralci boljše razmere za treninge in tekme. Lepo je, da lahko naši balinarji igrajo superligaške tekme v domačem kraju. Velenje je mesto športa in tudi v prihodnje bomo skušali zagotoviti našim klubom čim boljše razmere," je ob odprtju pojasnil direktor občinske uprave Iztok Mori. Predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko, ki je Mestni občini Velenje in BŠD Velenje Premogovnik podelil priznanja ob odprtju objekta, je dodal: "Hvala vsem za podporo pri gradnji tega objekta, ki smo ga zelo veseli, saj bo zagotovo prispeval k popularizaciji balinanja v teh krajih."

V preostalih ligaških dvobojih so slavile zasedbe Skale, Trate in Ilirske Bistrice, obračun med Postojno in Marjetico Koper pa je bil na sporedu sinoči.

Galerija

Članki iz rubrike