mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 18.09.2021 19:39:59

Krimovke tudi v drugo praznih rok

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so v drugem krogu evropske lige prvakinj v Ljubljani izgubile proti madžarskemu Györu s 26:31 (12:13). Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 25. septembra gostovala pri turškem Kastamonuju.

* Dvorana Stožice, sodnika: Jurinović in Mrvica (oba Hrvaška).
* Krim Mercator: Arenhart, Risović, Jurič, Stanko 3, Sercien Ugolin 5, Pineau 4, Žabjek, van Kreij 3, Posavec, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež-Šlezak, Cvijić 4, Lekić 3, Svetik 2.
* Györ: Glauser, Leynaud, Solberg, Ogonovszky, Blohm 1, Schatzl 4, Hansen 2, Ryu 7, Oftedal 3, Kristiansen 7, Lukacs 3, Fodor 1, Hafra 1, Pintea 2, Despotović.
* Sedemmetrovke: Krim Mercator 6 (3), Györ 4 (4).
* Izključitve: Krim Mercator 2, Györ 2 minuti.
* Rdeči kartoni: /.

Slovenske prvakinje so drugič zaporedoma ostale praznih rok v skupinskem delu lige prvakinj. Po uvodnem porazu v predmestju Göteborga pred tednom dni proti Sävehofu so danes klonile še proti izjemno močnemu Györu, prve točke v skupini B bodo tako naskakovale konec prihodnjega tedna v turškem Kastamonuju.

Izbranke ljubljanskega trenerja Uroša Bregarja so na svoji koži takoj občutile moč petkratnih zmagovalk lige prvakinj iz Györa, ki so začele silovito in povedle s 3:0. V igri Krima je uvodoma kapljalo in curljalo na vseh straneh, prvi gol so dosegle globoko v sedmi minuti po uspešno izvedeni sedemmetrovki Srbkinje Katarine Krpež-Šlezak.



Bregarjeva minuta odmora v osmi minuti sprva ni prinesla nobene spremembe v Stožicah, Ljubljančanke so se prebudile šele po zaostanku z 1:6, ko so med 10. in 16. minuto naredile delni izid 5:1 in se imenitnim gostjam približale na gol zaostanka (6:7).

Krimovke so bile do konca prvega polčasa povsem enakovredne mednarodno pisani madžarski zasedbi, nekajkrat so zapravile priložnost za izenačenje, na veliki odmor pa so odšle z najmanjšim možnim zaostankom (12:13).

V uvodu drugega polčasa so znova zaigrale bledo, gostje so jim v 34. minuti ušle na štiri gole (13:17), tega primanjkljaja pa proti imenitnim tekmicam kljub trudu in želji po preobratu niso zmogle nadoknaditi.

Nekajkrat so se približale na dva gola, nazadnje v 41. minuti (19:21), nato pa so vajeti igre znova v svoje roke vzele igralke iz Györa, ki so jim v 51. minuti znova ušle na pet golov (23:28) in tekmo brez stresnih trenutkov mirno pripeljale do končne zmage.

V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Oceane Sercien Ugolin s petimi goli, Alison Pineau in Dragana Cvijić sta dosegli po štiri zadetke.

Značke: rokomet, ženske

Članki iz rubrike