Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 18.09.2021 14:53:24

Odbojkarji na zmenek z zgodovino. Dva koraka do VEČNOSTI

Jurij Kodrun
Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo danes v Katovicah borila v polfinalu evropskega prvenstva. Zadnja, a zelo težka ovira za uvrstitev v finale in ponovitev uspeha, ki ga je dosegla pred dvema letoma, bo gostiteljica Poljska. Ta je predvsem zaradi domačega igrišča favorit, je pa tudi v odlični formi, tako da Slovencem zagotovo ne bo lahko.

Čeprav vsi po vrsti poudarjajo, da zgodovina medsebojnih tekem ne pomeni ničesar, pa Slovenci vendarle upajo, da bi Poljakom, sicer aktualnim svetovnim prvakom, lahko spet prekrižali račune. Premagali so jih na zadnjih treh prvenstvih, tudi pred štirimi leti v Krakovu, ko so bili boljši v osmini finala, nato pa v četrtfinalu klonili proti Rusiji.

Boljši so bili tudi v Stožicah pred dvema letoma, a tokrat bo vzdušje povsem drugačno, kot je bilo v Ljubljani. Polna dvorana bo tokrat na strani Poljakov, ki pa bodo zagotovo čutili tudi pritisk, saj javnost od njih pričakuje zlato kolajno, medtem ko za Slovence to zagotovo ni nuja.

Poljaki so sicer prepričani v svojo zmago, njihov selektor Vital Heynen, sicer tekmece spoštuje, a je v svojem stilu že poskušal s zbadljivkami, ki pa bodo izbrance Alberta Giulianija le dodatno motivirale.



"Proti Poljakom motivacije nikoli ne manjka. Provocirajo na igrišču in izven njega, vedno nas podcenjujejo, a mi imamo odgovore. Pričakujem, da bodo na igrišču švigale iskrice, v naših očeh se bo to videlo že na samem začetku. Poljaki igrajo pred domačimi gledalci, glasno bo, ampak toliko več, kot je glasno, ko domača ekipa igra dobro, toliko bolj je tiho, ko izgubijo. Upam, da se ponovi scenarij iz Krakova pred štirimi leti, ko smo odigrali fenomenalno tekmo. Mislim, da smo jo sposobni ponoviti," je pred tekmo dejal slovenski bloker Jan Kozamernik.

Slovenci in Poljaki so se letos že dvakrat merili v ligi narodov, v rednem delu so zmagali Slovenci, v polfinalu pa tekmeci. Prav zadnja zmaga na pomembnejšem obračunu, naj bi gostiteljem prvenstva vlila samozavest. Takrat so namreč igrali v polni postavi, na prvi tekmi pa sta manjkala njihova najboljša napadalca, korektor Bartosz Kurek in naturalizirani kubanski sprejemalec Wilfredo Leon.

Tekma se bo začela ob 17.30 uri.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike