Žiga Gabrovec Dobra karma

Tragično: za smrt očeta je Žiga izvedel med ...

Princ Andrew Svet24.si

Kraljica ima le 24 ur, da se odloči, ali bo ...

igor zorcic pl Reporter.si

Janša je Zorčiču očital, da ga je on postavil ...

miš Svet24.si

Porast okužb s še eno virusno boleznijo, večina...

samomor tema_ThinkstockPhotos-526762455 Necenzurirano

Črna plat epidemije: 468 ljudi si je želelo ...

Princ Harry in vojvodinja Meghan Odkrito.si

Je Meghan Harryja poslala po kostanj v žerjavico?

Saša Lendero Njena.si

Saša Lendero z optimizmom preganja temo

STA
STA
0 01.04.2021 22:27:19

Celjski rokometaši nemočni proti Parižanom

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji prvi tekmi osmine finala evropske lige prvakov izgubili proti francoskemu PSG s 24:37 (11:21). Povratna tekma bo 8. aprila v Parizu.

* Dvorana Zlatorog, brez gledalcev, sodnika: Brunner in Salah (oba Švica).
* Celje Pivovarna Laško: Vujović, Gaberšek, Mazej 1, Dragašević 6, Razgor 1, Cokan, Marguč 1, Šarac, Grošelj 3, Čepić 2, Horžen 1, Mlakar 6, Leban, Novak 2, Načinović 1.
* PSG: Gerard, Genty, Steins 3, Keita, Krištopans 1, Konkoud 3, Sole Sala 7, Toft Hansen, Remili 3, Grebille 1, Syprzak 4, L. Karabatić 2, Morros, Prandi 3, Nahi 10.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (1), PSG 2 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4, PSG 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Močno zdesetkani celjski rokometaši na današnjem prvem dvoboj osmine finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini niso bili konkurenčni razvpitim Parižanom. V odsotnosti Vida Poteka, Tilna Kodrina, Filipa Ivića, Jana Grebenca, Tadeja Kljuna in Tobiasa Cvetka so doživeli že deveti poraz v nizu proti francoskemu prvaku, ki bo povratno tekmo čez teden dni v svoji dvorani Pierre de Coubertin začel s 13 goli prednosti.


S poškodbami obremenjeni Celjani so po poldrugi minuti igre ostali še brez nosilca igre Josipa Šarca, ki je v bolečinah obležal na tleh ter nato ob pomoči zdravniškega osebja zapustil dvorano Zlatorog. Po tem nesrečnem dogodku hrvaškega zunanjega igralca je njihova igra povsem razpadla, vse to pa so izkušeni in z vsemi žavbami namazani Parižani nemudoma izkoristili ter gostitelje že v zgodnjem delu dvoboja pahnili v silno neugoden položaj.

Celjski strateg Tomaž Ocvirk je že v sedmi minuti po zaostanku 2:6 zahteval minuto odmora, njegovi varovanci pa tudi v nadaljevanju niso bili kos rokometnim milijonarjem iz francoske prestolnice, ki so uveljavili vse svoje prednosti v centimetrih in kilogramih ter širokim repertoarjem znanja na taktičnem področju zelo hitro razrešili vse dvome o končnemu razpletu dvoboja.

Slovenski prvaki so že po dvajsetih minutah igre zastajali za osem golov (8:16), do konca polčasa pa je primanjkljaj narasel že na deset zadetkov (10:20 in 11:21).

V drugi polovici tekme se podoba na igrišču ni spremenila. Športni velikan iz Pariza v lasti Katarcev je imel vse vajeti igre v svojih rokah, zdesetkana zasedba iz mesta ob Savinji ji je bila le na trenutke enakovredna, končni izid pa zgovorno priča o dogajanju na igrišču.

Pri Celju Pivovarni Laško sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Žiga Mlakar in Arsenije Dragašević, oba sta dosegla po šest golov.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike