stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(sm)
(sm)
1 19.03.2021 10:59:05

Skala brani, drugi napadajo

Gašper Povh (Skala Sežana)
BZS
Po februarski sprostitvi ukrepov in zeleni luči za treninge bodo najboljši slovenski balinarski klubi prihodnjo soboto začeli novo tekmovalno sezono v superligi. Lanska sezona se je zaključila po željah balinarjev sežanske Skale.

Več kot devet mesecev je minilo od izredno razburljivega epiloga lanske superligaške sezone v ljubljanski Šiški, kjer so sredi junija zmagovalni pokal dvignili člani sežanske Skale. Drugi epidemiološki val je predviden začetek sezone 2020/21 zamaknil za skoraj pet mesecev, dolgega posta pa bo konec na zadnjo marčevsko soboto.



Deset ekip v dveh skupinah

V torek je izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije z veliko večino glasov potrdil začetek nove sezone, v kateri se bodo novinci iz Velenja, ki so nadomestili izpadlo Košano, priključili devetim staroselcem. Tekmovanje v superligi 2020/21 bo potekalo v dveh skupinah s po petimi klubi. Skupini sta določeni na podlagi vrstnega reda iz lanske sezone 2019/20. V rednem delu sezone bo odigranih deset krogov, sredi junija pa bo sledil zaključni turnir s po dvema najboljšima ekipama iz vsake skupine. V skladu s sklepom izvršnega odbora v letošnji sezoni iz domačega moškega elitnega balinarskega ranga ne izpade nobeno moštvo.



Že v prvem krogu derbiji

Že prvi krog bo postregel z zanimivimi obračuni. Škofjeloška Trata, ki se nadeja vrnitve na lani izgubljeni tron, bo gostila Velenjčane, pri katerih ljubitelji balinanja že težko pričakujejo premierni nastop velemojstra Jasmina Čauševića. V drugem obračunu skupine A bodo branilci naslova iz Sežane gostovali v Postojni. V skupini B bo v derbiju kroga kobjeglavski Agrochem Hrast iskal točke pri okrepljeni Ilirski Bistrici, medtem ko portoroško Aikeo Anteno čaka gostovanje v Zabičah.

Skupina A: Trata, Skala, Krim, Postojna, Velenje Premogovnik

Skupina B: Agrochem Hrast, Zabiče, Ilirska Bistrica, Marjetica Koper, Aikea Antena



Slovenca na vrhu serie A

Po treh krogih italijanske serie A vrh lestvice drži zasedba La Perosine, za katero uspešno nastopata Jure Kozjek in Davor Janžič. Tretji krog najmočnejše balinarske lige na svetu je prinesel kar nekaj zanimivih obračunov. Največ pozornosti je bilo namenjene obračunu branilca naslova Gaglianica in BRB Ivree, ki s slovensko dvojico Aleš Borčnik-Anže Petrič tudi letos napada sam vrh. Slovenska reprezentanta sta v tekaških disciplinah prikazala odlične predstave, vendar so bili tudi tekmeci izjemno razpoloženi. V štafetnem zbijanju sta s 55:58 klonila proti Stefanu Alivertiju in Mauru Roggeru. Slednji je z 48:47 premagal Borčnika v hitrostnem zbijanju, v katerem je Petrič s 46:44 ugnal Alivertija, kar pa je bilo premalo za končni uspeh BRB Ivree.

Loanese, za katerega nastopata Žan Sodec in Gregor Oprešnik, je bil v tretjem krogu prost, Kozjek in Janžič pa sta se v dresu La Perosine s tesno zmago proti Noventi zavihtela na vrh lestvice. Slovenca sta v igri dvojic remizirala, Kozjek je k zmagi prispeval še dve točki v igri posameznikov, pri poraženih gostih pa je Dejan Tonejc zabeležil dve točki za zmago v natančnem zbijanju proti Janžiču. (sm)



Serie A, 3. krog
La Perosina – Noventa 14:12
Gaglianico – BRB Ivrea 17:9
Saluzzo – Marenese 18:8
Loanese prost

Vrstni red: La Perosina in Gaglianico 6, BRB Ivrea (–1), Noventa in Saluzzo 2, Marenese (–1) in Loanese (–1) 0

Članki iz rubrike