Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 04.02.2021 22:24:16

Celjani se iz Francije vračajo z ZMAGO!!

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zaostali tekmi 7. kroga lige prvakov v gosteh premagali Nantes s 30:28 (14:13).

Nantes - Celje PL 28:30 (14:13)
* Dvorana H Arena, brez gledalcev, sodnika: Cacador, Nicolau (oba Portugalska).
* Nantes: Dumoulin, Damatrin-Bertand, Briet, Ovniček 1, Milić 1, Nyiokas 3, Rivera Folch 5, Augustinussen, Pechmalbec 2, Figueras Trejo, Feliho, Minne 5, Nielsen, Gurbindo Martinez 1, Balaguer Romeu 10, Monar.
* Celje Pivovarna Laško: Vujović, Cvetko, Mazej, Dragašević 2, Razgor 1, Cokan, Šarac 2, Grošelj 4, Poteko, Čepić, Kodrin 5, Horžen 5, Mlakar 8, Novak 2, Načinović 1, Gaberšek.
* Sedemmetrovke: Nantes 5 (4), Celje Pivovarna Laško 2 (0).
* Izključitve: Nantes 4, Celje Pivovarna Laško 4 minute.
* Rdeči karton: /.


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na najboljši možen način nadaljevali sezono v elitnem tekmovanju. Le nekaj dni po koncu svetovnega prvenstva v Egiptu so v zaostali tekmi presenetili Nantes in kljub nekoliko zdesetkani zasedbi zmagali, s čimer še ostajajo v igri za preboj v izločilne tekme.

Po prvotnem programu bi obračun med Nantesom in Celjem moral biti sredi novembra, a je bil odpovedan zaradi okužbe igralcev francoske ekipe z novim koronavirusom, njun prvi medsebojni dvoboj v dvorani Zlatorog pa se je končal z zmago Nantesa z 31:25. Z današnjo zmago so Celjani ujeli francoske tekmece, oboji imajo po štiri točke.

Celjani so sicer v Francijo odpotovali brez Patrika Lebna, Gala Marguča, Jana Grebenca, Filipa Ivića in Tadeja Kljuna, ki so poškodovani. Na zadnjih treningih pa sta zaradi bolezni manjkala tudi Josip Šarac in Miljan Vujović. A prav slednji je bil danes eden od junakov celjske ekipe, saj je z odličnimi obrambami v odločilnih trenutkih spravljal v obup domače in dvignil svoje soigralce.

Gostje so hitro napovedali, da se ne bodo ozirali na teoretičen status favoritov domačih. Začeli so poletno, po zadetkih Žige Mlakarja, Kristjana Horžena in Tilna Kodrina pa so imeli po desetih minutah že prvo trdno vodstvo (7:3). Domači strateg je moral vzeti minuto odmora, ta je pomagala, saj so se v naslednjih minutah rokometaši Nantesa bližali in ujeli tekmece pri 8:8.

A prvi polčas se je vseeno končal z minimalno prednostjo celjske zasedbe. Potem ko je Rok Ovniček za Nantes izenačil na 13:13, je zadnji napad z zadetkom končal Matic Grošelj.

V drugem polčasu so Celjani nadaljevali tam, kjer so bili večino prvega. Povedli so s 17:16 in potem dolgo vodili za gol. Eno ključnih obdobij tekme pa je bilo nato tisto med 42. in 44. minuto. Vujović je zbiral obrambe, njegovi soigralci pa so vsak napad končali z zadetkom. Mlakar z dvema, Kodrin in Veron Načinović so povišali že na 24:20 in 25:21.

Podobno kot v prvem delu je sledil padec gostov, a ne usoden, Nantes pa ni več zmogel priti do preobrata. V 57. minuti so sicer domači prišli le na gol zaostanka (27:28), a konec tekme je bil dober za slovensko ekipo.

Pri domačih je bil dve minuti pred koncem izključen Theo Monar. Sedemmetrovke Domen Novak sicer ni izkoristil, žogo je poslal v prečko, toda oddolžil se je v naslednjem napadu, ko je zadel za 29:27. kanček upanja je Nantesu prinesel gol za -1, toda Grošelj je nekaj sekund pred koncem potrdil zadnji celjski napad z zadetkom in Celjani so se lahko veselili velike zmage.

Pri celjski ekipi je Mlakar dosegel osem golov, po pet sta jih dodala Kodrin in Horžen. Pri domačih je bil najbolj razpoložen David Balaguer Romeu, ki je končal pri desetih golih.

Naslednja tekma v elitnem tekmovanju čaka Celjane v torek, 9. februarja, ko bodo gostili Zagreb.

Članki iz rubrike