Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 16.01.2021 20:09:38

Krimovke proti Metzu nemočne tudi v domači dvorani

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so na današnji tekmi 11. kroga evropske lige prvakinj v domači dvorani izgubile proti Metzu z 22:26 (10:14). Ljubljanska ekipa bo v naslednjem krogu v nedeljo, 24. januarja, gostovala pri Esbjergu v neposrednem obračunu za šesto mesto.

* Arena Stožice, brez gledalcev, sodnika: Dojčinov, Gorecov (oba Bolgarija).
* Krim Mercator: Gjerek, Vojnović, Risović, da Silva Vieira 4, Jurič, Sercien Ugolin 5, Žabjek 1, Pletikosić 3, van Kreij 2, Cerovak, Klemenčič 4 (1), Konatar 2, Ljepoja 1, Dobrić, Gomilar Zickero, Svetik.
* Metz: Eckerle, Sako, Gautschi, Mičijević 4, N'Gouan 3, Nocandy 3, Houette, Bont 4, Stanko 2 (2), O. Kanor 1, Burgaard 1, L. Kanor 1, Sajka 5 (2), Broch, Le Blevec, Perederij 2.
* Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (1); Metz 5 (4).
* Izključitve: Krim Mercator 8; Metz 20 minut.
* Rdeči karton: O. Kanor (57.), Perederij (59.).

Rokometašice Krima Mercatorja po današnjem porazu proti Metzu zasedajo nehvaležno sedmo mesto, ki ne omogoča nadaljevanja tekmovanja med evropsko klubsko elito. Varovanke Uroša Bregarja so še drugič v sezoni morale priznati premoč favoriziranim Francozinjam, na nesrečo krimovk pa je v tem krogu še danski Esbjerg v gosteh ugnal moštvo madžarskega Ferencvarosa in skočil na šesto mesto.

Krimovke so sicer dobro začele in po zadetku Matee Pletikosić povedle s 3:1. Podobno kot na prvi tekmi v Franciji, pa so igralke Metza dvignile ritem v nadaljevanju polčasa in hitro prišle do vodstva po zadetku Meline Nocandy za 5:4.

Prednost gostij je nato narasla na štiri gole, domačinke pa so imele priložnost, da bi po sedemmetrovki znižale na minus tri, a so tudi tretjo najstrožjo kazen v prvih 30 minutah zapravile.

Prve minute drugega dela so pripadle Francozinjam, ki so z delnim izidom 3:0 pobegnile na plus sedem. Šele po šestih minutah in pol so krimovke prišle do prvega gola in znižanja na 11:17.

Rokometašice Metza so po zadetku Astrid N'Gouan povedle za osem golov (20:12), nato pa so domače zaigrale bolje. Štiri minute pred koncem so po zadetku Oceane Sercien Ugulin prišle na tri gole zaostanka, a bližje kljub neprepričljivi igri Francozinj niso mogle. Razlika je na koncu znašala štiri gole.

Pri Ljubljančankah je bila s petimi goli najbolj učinkovita Sercien Ugolinova, štiri je dodala Samara Da Silva Vieira. Jovana Risović je v vratih zbrala 12 obramb. Pri Metzu je bila najboljša strelka Marie Helene Sajka s petimi zadetki.

Do konca skupinskega dela tekmovanja krimovke čakajo še tri tekme. Prva, morda celo najbolj pomembna proti Esbjergu bo na sporedu prihodnjo nedeljo. Nato sledita še obračuna proti Rostovu doma (6. februar) in Kristiansandu v gosteh (13. februar).


Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Imeli smo lepo priložnost, da bi presenetili tekmice, a smo zapravili preveč lepih priložnosti in sedemmetrovk, kar so tekmice izkoristile in zasluženo zmagale. Sicer smo prejeli le 26 zadetkov od učinkovitega in razigranega Metza iz prejšnjih tekem, a za točko je bilo z naše strani premalo."

Oceane Sercien Ugolin, rokometašica Krima Mercatorja: "Če želimo premagati tako kakovostnega tekmeca, kot je bil danes Metz, je potrebne več zbranosti in predvsem manj nepotrebnih napak. Žoga pri strelu s sedmih metrov nikakor ni hotela v gol. Manjkalo je tudi nekaj sreče, ki bi nam pomagala realizirati kakšno priložnost več."

Članki iz rubrike