profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 03.12.2020 21:01:44

KONEC JE? Celjani že v prepadu? NE, dokler ne zapoje debela gospa...

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v devetem krogu evropske lige prvakov izgubili proti ukrajinskemu Motorju iz Zaporožja.

Motor - Celje Pivovarna Laško 31:29 (14:13)
Zaporožje - Arena Junost, brez gledalcev, sodnika: Pavićević in Ražnatović (oba Črna gora).
Motor Zaporožje: Maroz, Vjunik, Kubatko 1, Babičev 3, Malašinskas 5 (1), Puhovski 4, Denisov 2, Orbović 3, Kozakjevič, Horiha 4, Buržak, Kasai, Minotski 3, Bohan 6, Molina Cosano, Turčenko.
Celje: Ivić, Vujović, Mlakar 9, Leban 3, Razgor 1, Kodrin 3, Grošelj 1, Cvetko, Novak 1, Horžen 4, Šarac 5, Mazej, Naćinović 1, Kljun, Čepić, Cokan 1.
Sedemmetrovke: Motor Zaporožje 3 (1); Celje Pivovarna Laško 2 (0).
Izključitve: Motor Zaporožje 8; Celje Pivovarna Laško 4 minute.
Rdeči karton: /.

Celjska zasedba ima po porazu v Zaporožju vse manjše možnosti za napredovanje v izločilne boje. Za kaj takega bodo morali varovanci Tomaža Ocvirka v zadnjih šestih tekmah skupinskega dela premagati še katerega od favoriziranih tekmecev v skupini B. Na naslednji tekmi proti Zagrebu prihodnji četrtek sta dve točki nujni, kasneje pa bodo presenečenje iskali še po daljšem premoru v letu 2021 na tekmah proti Veszpremu doma (10. 2.), Kielu v gosteh (17. 2), Barceloni doma (24. 2.) in Aalborgu v gosteh (3. 3.).

Ukrajinci so v dvoboj krenili odločno in v peti minuti povedli s 3:1. Celjani v uvodu niso našli poti mimo razpoloženega beloruskega vratarja Ivana Maroza, potem pa se jim je le odprlo. Že sedem minut kasneje so slovenski prvaki povedli s 7:4.


Domači so nato strnili obrambo, preprečevali lahke zaključke Celjanov, v napadu pa je odlično delovala predvsem igra na krožnega napadalca. Posledica je bilo izenačenje na 7:7 v 18. minuti. V nadaljevanju prvega dela se je sicer razigral Žiga Mlakar, ki je dosegel tri gole zapovrstjo (10:9), a je nekaj naivnih napak v obrambi ter zapravljena sedemmetrovka botrovalo vodstvu Ukrajincev za dva gola.

Dodatne težave je predstavljala še poškodba Domna Novaka, ki je vskočil na desno krilo namesto Gašperja Marguča (koronavirus) in Tima Cokana, ki je v Zaporožje odpotoval z načetim gležnjem. Slednji je moral nato v nadaljevanju stisniti zobe, še naprej pa je Celjane v igri držal Mlakar, ki je v prvem polčasu dosegel pet golov (14:13).

V drugem delu so domači hitro prišli do najvišje prednosti na tekmi (20:16), Celjani pa so se po zaslugi spremenjene obrambe na 5-1 s takojšnjim delnim izidom 3:0 približali na vsega gol, Mlakar pa je z osmim golom izenačil na 22:22. Sledila je napeta končnica, Celjani pa so imeli tri priložnosti, da bi povedli, a jih niso izkoristili, na drugi strani so Ukrajinci z dvema goloma pred zadnjimi devetimi minutami znova nekoliko pobegnili (27:25).

Patrik Leban je v 56. minuti še izenačil na 27:27, a so Ukrajinci znova po dveh napakah Celjanov v napadu povedli za dva gola, zdržali zadnji nalet slovenskih predstavnikov ter dobili še tretji obračun zapovrstjo v letošnji izdaji lige prvakov. Najbolj učinkovit je bil danes v celjski vrsti Mlakar z devetimi zadetki, pri domačih pa Vjačeslav Bohan s šestimi.

Na lestvici ima sedaj Motor po treh zmagah zapovrstjo na petem mestu šest točk, Nantes ima štiri, a le s petimi odigranimi tekmami, Celjani pa so z dvema točkama sedmi po osmih odigranih tekmah. Zadnji je Zagreb, ki je še brez točk.

Slovenski prvaki bodo v naslednjem krogu v četrtek, 10. decembra, doma gostili prav rokometaše Zagreba.

Članki iz rubrike