Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

kokain, droga, lubenica Svet24.si

FOTO: Nosečniški trebuh v resnici izvotljena ...

urban vertacnik silvo gorenc pl Reporter.si

Od odvetnika nekdanjega šefa Udbe do ustavnega ...

denar, gospodarstvo, epidemija, koronavirus Svet24.si

Minimalna plača se ne bo zvišala, solidarnostni ...

jajca Necenzurirano

Špekulativni kapital v boju za slovenska jajca

teja-jugovic Odkrito.si

Teja Jugovic na naslovnici Voguea?

Ranko Babić Njena.si

Ranko Babić se zapira v domače stranišče

ru
ru
2 28.10.2020 20:49:53

NO, TO PA NI DOBRO! Celjanom spodrsnilo na ukrajinskem olupku ... (video)

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 6. kroga evropske lige prvakov izgubili proti ukrajinskemu Motorju iz Zaporožja z 31:32 (14:17). Celjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 18. novembra, ko bo gostovala v francoskem Nantesu.

Celje Pivovarna Laško - Motor Zaporožje 31:32 (14:17)
Celje - Dvorana Zlatorog, brez gledalcev, sodnika: Andorka in Hucker (oba Madžarska).
Celje Pivovarna Laško: Ivić, Vujović, Cvetko 1, Mazej, Razgor 1, Marguč 2, Šarac, Grošelj 2, Poteko 2, Kodrin 4, Horžen 1, Grebenc 2, Mlakar 3, Leban 6, Novak 7, Načinović.
Motor Zaporožje: Maroz, Vjunik, Vujović, Kubatko, Babičev, Malašinskas, Puhovski, Denisov, Orbović, Kozakjevič, Horiha, Gurkovski, Buržak, Kasai, Minotski, Bohan.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (4), Motor Zaporožje 2 (2).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4, Motor Zaporožje 10 minut.
Rdeči karton: /.

Celjski rokometaši so izgubili izjemno pomembno tekmo v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. Po prepričljivem zmagoslavju pred tednom dni v Zagrebu so danes v Zlatorogu po hudem boju morali priznati premoč neposrednemu tekmecu za šesto mesto v skupini B iz ukrajinskega Zaporožja. V elitnem klubskem tekmovanju sledi tritedenski premor zavoljo kvalifikacijskega ciklusa za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022.
Izbranci celjskega trenerja Tomaža Ocvirka so zaradi pomembnosti tekme uvodoma zaigrali v krču, predvsem to velja za igro v napadu, kjer nikakor niso našli ustreznih rešitev za ukrajinsko obrambo. Po uvodni zadregi so se vendarle malce sprostili, med osmo in deveto minuti naredili delni izid 3:0 in povedli s 4:1.Slovenski prvaki so v nadaljevanju prikazali zelo bledo predstavo. Tekmeci iz Zaporožja so dokaj hitro vzpostavili ravnotežje na igrišču in izkoristili vse večje razpoke v domači obrambni vrsti ter jim dokaj hitro zadihali za ovratnik, v 20. minuti pa jih povsem ujeli in izenačili na 10:10.

Domača klop je zahtevala minuto odmora, a premikov na bolje ni bilo. Le dve minuti kasneje so domači rokometaši prvič na dvoboju tekmecu pogledali v hrbet (11:12). V 26. minuti je zaostanek narasel na tri gole (12:15), razlika pa se do odhoda na veliki odmor - predvsem zaradi simultanke Belorusa Barisa Puhovskega, ki jim je zabil pet golov - ni spremenila (14:17).
Celjanom igra ni stekla niti v začetku drugega polčasa, še naprej so igrali konfuzno in nepovezano, vse to pa so njihovi tekmeci iz Ukrajine izkoristili in jim ušli na štiri gole (14:18). A Ocvirkovi varovanci niso vrgli puške v koruzo, strnili so svoje vrste in v 39. minuti po golu Jana Grebenca tekmo postavili v začetno izhodišče (20:20).
Ko je že kazalo, da so domači rokometaši ujeli pravi ritem, pa je sledila nova hladna prha - gosti so jim v 43. minuti znova ušli na tri gole (22:25). Celjani so se pogumno spustili v lov za tekmecem in v 56. minuti - po golu Patrika Lebna - izenačili na 30:30.
Prelomni trenutki dvoboja so bili izjemno napeti in dramatični. Celjani so dobro minuto pred koncem po golu Domna Novaka s 7-metrovke izenačili na 31:31, a so gosti v začetku zadnje minute znova ušli (31:32). Gostitelji v zadnjih 54 sekundah - tudi po minuti odmora Ocvirka - niso dosegli izenačujočega gola, vse njihove akcije so gosti iz Ukrajine zaustavili in se po zmagi v Celju na lestvici zavoljo boljše razlike v golih ob enakemu številu točk prebili pred osmoljence današnje tekme.
V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Domen Novak s sedmimi in Patrik Leban s šestimi goli.

Članki iz rubrike