Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 27.10.2020 20:18:22

Đoković le še zmago oddaljen od Samprasa

Reuters
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je uspešno začel nastope na turnirju na Dunaju. V prvem krogu je premagal rojaka Filipa Krajinovića s 7:6 (6), 6:3 in je le še zmago oddaljen od rekorda Američana Peta Samprasa, ki je sezono šestkrat končal na vrhu računalniške lestvice.

Triintridesetletni Srb v tem pogledu na daljavo tekmuje z drugouvrščenim Špancem Rafaelom Nadalom, s katerim si delita po pet nazivov številke ena ob koncu koledarskega leta. Toliko jih ima tudi Švicar Roger Federer.

Đoković, finalist OP Francije, pa je po točkovnem izkupičku le še zmago proti Hrvatu Borni Ćoriću v drugem krogu oddaljen od številke šest. Tolikokrat je bil ob koncu sezone na čelu le Sampras, ki mu je to uspelo v zaporednih letih od 1993 do 1998.



Na Dunaju je sicer v drugi krog napredoval tudi drugi nosilec, domačin Dominic Thiem. Zmagovalec OP ZDA je po dveh nizih s 6:4, 7:5 ugnal Ukrajinca Vitalija Sačka, sicer 529. igralca sveta.

V prvem krogu je izpadel Aljaž Bedene, ki je moral v drugem nizu zaradi poškodbe desne stegenske mišice dvoboj proti Britancu Danielu Evansu predati.

Značke: nole, djoković

Članki iz rubrike