Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.02.2020 22:24:24

Krimovke zaradi koronavirusa že na poti v Francijo

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 15. uri igrale tekmo 5. kroga glavnega dela lige prvakinj. Gostovale bodo v francoskem Brestu, na skoraj 1900 kilometrov dolgo pot pa so se zaradi izrednih razmer, ki vladajo zaradi koronavirusa, odpravile že danes z avtobusom.

Zaradi omenjenih izrednih razmer v Italiji so namreč v klubu morali odpovedati letalski prevoz iz Benetk, kar je pomenilo kar nekaj sprememb pri načrtovanju poti in tudi treningov. Tako so po ponedeljkovi domači tekmi proti Krki ljubljanske rokometašice za pripravo na naslednjega evropskega tekmeca imele le en dan časa.

Glavni trener ljubljanske zasedbe Uroš Bregar sicer francosko ekipo vidi kot najbolj stabilno ekipo te sezone lige prvakinj. V dvoboju za prvo mesto skupine 2 so na uvodni tekmi remizirale proti evropskim prvakinjam iz Györa (27:27), zmaga pa se jim je izmuznila tudi v drugo, takrat na domačem terenu (28:29).

Na gostovanju v Ljubljani pa je blestela slovenska ostrostrelka Ana Gros, ki je za zmago svoje ekipe z 29:25 dosegla deset zadetkov.


Krimovke nekaterim zdravstvenim težavam in mladosti ekipe navkljub dobro konkurirajo bogatejšim in močnejšim ekipam. Po spodrsljaju proti Valcei (15:31) so proti Brestu izgubile za štiri zadetke (25:29), še teden dni pozneje pa so pošteno namučile še črnogorsko Budućnost (28:30). Po trilerju na zadnji tekmi proti Valcei pa so na Kodeljevem osvojile prvo točko v tem delu tekmovanja.

Po delitvi točk je četrto mesto, ki še vodi med osmerico najboljših evropskih ekip, še dosegljivo. V najboljšem položaju je Valcea s petimi točkami, tigrice s tremi morajo na zadnjih dveh tekmah doseči vsaj tri točke. Najslabše kaže švedskemu Sävehofu, ki ima na svojem računu dve točki.

"Po zelo dobri predstavi proti Valcei lahko naslednji evropski tekmi čakamo z velikim optimizmom. Zaradi spremembe nas čaka zelo dolga pot, zato ne vem, ali bomo v petek že lahko organizirali trening. Naša poglavitna cilja bosta zaustavitev Ane Gros in velika koncentracija v napadu, da se ne bo razbranila Sandra Toft. Na Kodeljevem smo dokazali, da se lahko zoperstavimo tako močni ekipi, a seveda bomo morali popraviti napake tako v napadu, kot tudi v obrambi," pravi Bregar.

Alja Varagić, desna zunanja igralka Krima, pa dodaja, da so zaradi vseh težav s prevozom v težkem položaju. "Namesto celega tedna priprav in kratkega leta nas tako čaka precej daljše potovanje, a punce smo navajene na dolga potovanja in se hitro prilagodimo razmeram. Čas na avtobusu bomo izkoristili za video analizo, vzdušje v ekipi ostaja dobro in tekme se vse zelo veselimo. Mislim, da vsako tekmo igramo bolje in verjamem, da lahko tudi v soboto igramo še bolje, kot smo nazadnje proti Valcei," pravi Varagićeva.

Članki iz rubrike