uvodna Dobra karma

Med očetom in sinom znane Slovenke kar 90 let ...

chrissy teigen1 Svet24.si

VIDEO: Z zmanjšanimi je valjala

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

morje, hladna voda Svet24.si

Vrhove Kamniško Savinjskih Alp pobelilo, to pa se...

20190830-00956582 Necenzurirano

Kaj zahtevajo Madžari, da vzamejo Planet TV

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

STA
STA
0 26.02.2020 21:05:32

Kamničanke prepričljivejše od Mariborčank

V 3. krogu modre skupine 1. DOL za ženske sta vodilni ekipi, Nova KBM Branik in Calcit Volley, zabeležili zmagi. Pri tem so bile nekoliko bolj prepričljive Kamničanke, ki GEN-I Volleyju niso prepustile niza, več težav so imele branilke naslova, ki so izgubile en niz, še v enem pa so bile tudi blizu poraza.

Za Calcit in GEN-I Volley je bila tretja letošnja medsebojna tekma, obe sta doslej zmagali na domačem igrišču. Ko je bila tekma v Novi Gorici, sta bili ekipi v precej drugačnem stanju, kot sta zdaj. Tako bi bilo velikansko presenečenje, če bi razglašene in tudi oslabljene Novogoričanke zmagale v Kamniku, da nimajo pravih možnosti, je pokazal tudi tokratni obračun, čeprav so nudile kar soliden odpor.

V prvem nizu so sicer naredile ogromno napak, imele so velike težave z učinkovitostjo v napadu, kar so domače znale izkoristiti. V drugem pa je bil dvoboj veliko bolj negotov, gostje so celo vodile s 16:11. Po polminutnem odmoru so se Kamničanke le prebudile in predvsem po zaslugi odlične Lucy Charuk izid na 19. točki izenačile, z njeno že deveto točko v drugem nizu pa so tudi prvič povedle (21:20). Do konca niza, ki se je, podobno kot prvi, končal z novogoriško napako, gostjam niso več prepustile niti točke.

V tretjem nizu si nobena ekipa dolgo ni priigrala kakšne občutnejše prednosti. Večinoma so za točko ali dve vodile domačinke, ki so tudi prve prišle do treh točk prednosti. Zanjo je z asom tik pred vstopom v končnico niza poskrbela Katja Mihevc. Gostujoči trener Matjaž Stanič se je odločil za polminutni odmor, vendar so po njem njegove varovanke naredile še eno svojih številnih lastnih napak, vodstva z 20:16 pa Kamničanke niso več izpustile iz rok."Pomembno je, da smo tekmo končali brez izgubljenega niza, da smo odigrali korektno tekmo in vknjižili tri točke. Sicer je spet prišlo do manjših nihanj v posameznih nizih, vendar sem bil zadovoljen s tem, da so dekleta večji del tekme igrala dobro in to nam je tudi prineslo zmago," je po tekmi dejal domači trener Gregor Rozman.

Mariborčanke so se proti Šempetrankam v rednem delu že opekle, lahkega dela pa niso imele niti tokrat v domači dvorani. Savinjčanke so bile tri nize povsem enakovredne tekmice. V prvem nizu so se držale do izida 17:16, v drugem so na začetku drugega niza vodile z 10:3, nato tudi z 21:13, a nato je prišlo do preobrata. Po zaslugi odlične igre Anamarije Galić in slabega sprejema gostij je Nova KBM Branik prišel do vodstva z 2:0, a tudi po tem se Savinjčanke niso predale. Izenačen tretji niz so dobile, v četrtem pa jim je vendarle zmanjkalo moči, tako da so tri točke ostale v štajerski prestolnici.

Pri Novi KBM Braniku je bila z 29 točkami najučinkovitejša Tessa Ann Grubbs, Galićeva jih je dosegla 18, pri gostih je Jerneja Lakovšek v statistiko vpisala 14 točk.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike