Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.02.2020 21:05:32

Kamničanke prepričljivejše od Mariborčank

V 3. krogu modre skupine 1. DOL za ženske sta vodilni ekipi, Nova KBM Branik in Calcit Volley, zabeležili zmagi. Pri tem so bile nekoliko bolj prepričljive Kamničanke, ki GEN-I Volleyju niso prepustile niza, več težav so imele branilke naslova, ki so izgubile en niz, še v enem pa so bile tudi blizu poraza.

Za Calcit in GEN-I Volley je bila tretja letošnja medsebojna tekma, obe sta doslej zmagali na domačem igrišču. Ko je bila tekma v Novi Gorici, sta bili ekipi v precej drugačnem stanju, kot sta zdaj. Tako bi bilo velikansko presenečenje, če bi razglašene in tudi oslabljene Novogoričanke zmagale v Kamniku, da nimajo pravih možnosti, je pokazal tudi tokratni obračun, čeprav so nudile kar soliden odpor.

V prvem nizu so sicer naredile ogromno napak, imele so velike težave z učinkovitostjo v napadu, kar so domače znale izkoristiti. V drugem pa je bil dvoboj veliko bolj negotov, gostje so celo vodile s 16:11. Po polminutnem odmoru so se Kamničanke le prebudile in predvsem po zaslugi odlične Lucy Charuk izid na 19. točki izenačile, z njeno že deveto točko v drugem nizu pa so tudi prvič povedle (21:20). Do konca niza, ki se je, podobno kot prvi, končal z novogoriško napako, gostjam niso več prepustile niti točke.

V tretjem nizu si nobena ekipa dolgo ni priigrala kakšne občutnejše prednosti. Večinoma so za točko ali dve vodile domačinke, ki so tudi prve prišle do treh točk prednosti. Zanjo je z asom tik pred vstopom v končnico niza poskrbela Katja Mihevc. Gostujoči trener Matjaž Stanič se je odločil za polminutni odmor, vendar so po njem njegove varovanke naredile še eno svojih številnih lastnih napak, vodstva z 20:16 pa Kamničanke niso več izpustile iz rok.



"Pomembno je, da smo tekmo končali brez izgubljenega niza, da smo odigrali korektno tekmo in vknjižili tri točke. Sicer je spet prišlo do manjših nihanj v posameznih nizih, vendar sem bil zadovoljen s tem, da so dekleta večji del tekme igrala dobro in to nam je tudi prineslo zmago," je po tekmi dejal domači trener Gregor Rozman.

Mariborčanke so se proti Šempetrankam v rednem delu že opekle, lahkega dela pa niso imele niti tokrat v domači dvorani. Savinjčanke so bile tri nize povsem enakovredne tekmice. V prvem nizu so se držale do izida 17:16, v drugem so na začetku drugega niza vodile z 10:3, nato tudi z 21:13, a nato je prišlo do preobrata. Po zaslugi odlične igre Anamarije Galić in slabega sprejema gostij je Nova KBM Branik prišel do vodstva z 2:0, a tudi po tem se Savinjčanke niso predale. Izenačen tretji niz so dobile, v četrtem pa jim je vendarle zmanjkalo moči, tako da so tri točke ostale v štajerski prestolnici.

Pri Novi KBM Braniku je bila z 29 točkami najučinkovitejša Tessa Ann Grubbs, Galićeva jih je dosegla 18, pri gostih je Jerneja Lakovšek v statistiko vpisala 14 točk.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike