Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.10.2019 19:00:23

Celjani držali stik s Parižani v prvem polčasu, nato pa občutili vso moč

Jurij Kodrun
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 4. kroga evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti francoskemu PSG z 18:27 (11:13).

* Dvorana Pierre de Coubertin, sodnika: Amar in Dino Konjičanin (oba BiH).
* PSG: Gerard, Corrales, Ntanzi 2, Sigurdsson 1, Keita 1, Konkoud 1, Despreaux, Remili 7, Abalo 4, Kempf, Syprzak 4, L. Karabatić 3, Morros 1, N. Karabatić 3, Ekdahl du Rietz, Nahi.
* Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko, Razgor 1, Marguč, Grošelj 2, Poteko, Žabić, da Silva 3, Kodrin 1, Horžen, Grebenc 5, Makuc 2, Leban 3, Novak 1.
* Sedemmetrovke: PSG 3 (1), Celje Pivovarna Laško 3 (1).
* Izključitve: PSG 2, Celje Pivovarna Laško 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Celjski rokometaši so se po blamaži na prvem gostovanju v ligi prvakov v Barceloni s strahom podali v Pariz. V današnjem obračunu proti najbogatejši rokometni ekipi na svetu so se predstavili v veliko lepši luči kot pred časom v katalonski prestolnici, a pričakovano ostali brez točk.

Slovenski prvak je na današnji tekmi v Parizu po enakovrednem prvem polčasu v drugem močno popustil in doživel četrti poraz v tej sezoni. Na domačih tleh sta bila od njega boljša nemški Flensburg in danski Aalborg, v gosteh pa Barcelona in PSG.


Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 20. junija, gostila norveški Elverum, ki je tako kot celjska in zagrebška še brez točk v elitni skupini A lige prvakov.

Prva polovica tekme je minila v izenačeni, a ne preveč kakovostni predstavi. Celjani - zavoljo poškodbe gležnja je manjkal Josip Šarac, v tej sezoni bržkone prva violina slovenskih prvakov - in Parižani so delali prav začetniške napake, po dvanajstih minutah igre je bil izid le 2:2.

Nadaljevanje je bilo manj kaotično, Celjani pa so bolj ali manj držali korak z ne preveč razpoloženimi gostitelji, ki so pogrešali usluge dveh velikanov svetovnega rokometa - Norvežana Sanderja Sagosena in Danca Mikkela Hansna.

Izbranci celjskega stratega Tomaža Ocvirka so do 34. minute bili povsem enakovredni zvezdnikom na nasprotni strani igrišča. Po najmanjšemu možnemu zaostanku 13:14 pa se jim je povsem ustavilo. Obramba ni bila več na visoki ravni, šepala je tudi igra v napadu, velikanske preglavice pa jim je povzročal francoski reprezentančni vratar Vincent Gerard, ki je dobesedno zaklenil svoja vrata.

Celjska klop je v 39. minuti - pri zaostanku 13:18 - zahtevala minuto odmora, a novi napotki in določene korekcije v igri niso prinesle spremembe na bolje. PSG v nadaljevanju dvoboja v svoji dvorani Pierre de Coubertin resda ni blestel, z racionalno predstavo pa je slovenskim prvakom prizadejal nov, že četrti poraz v tej sezoni.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi strelsko najbolj učinkovit Jan Grebenc s petimi goli, Diogo Silva in Patrik Leben sta dosegla po tri zadetke.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike