Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 01.06.2019 11:02:47

V Kölnu za končno odločitev v ligi prvakov

Lanxess Arena v Kölnu bo danes in jutri že deseto leto zaporedoma gostila zaključni turnir evropske lige prvakov v rokometu. Današnja polfinalna para sta Veszprem - Vive Kielce (15.15) in Barcelona - Vardar Skopje (18.00).

Na letošnjem sklepnem turnirju bo nastopilo sedem slovenskih rokometašev. Gašper Marguč, Dragan Gajić, Borut Mačkovšek in Blaž Blagotinšek igrajo za madžarski Veszprem, Jure Dolenec za špansko Barcelono, Blaž Janc za poljsko Vive Kielce, kjer je pomočnik trenerja Uroš Zorman, Staš Skube pa za makedonski Vardar Skopje.


Na dosedanjih turnirjih četverice sta največkrat po zvezdah posegla nemški Kiel in Barcelona, ki sta po dvakrat zmagala na tem tekmovanju. Po eno zmago imajo nemška HSV in Flensburg-Handewitt, Kielce, Vardar iz Skopja in Montpellier.

Barcelona je največkrat slavila v pokalu državnih prvakov oziroma ligi prvakov. Katalonska ekipa ima devet naslovov, na drugem mestu je nemški Gummersbach s petimi naslovi, v sezoni 2003/04 so v tem tekmovanju slavili rokometaši Celja Pivovarne Laško.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike