Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 31.05.2019 21:46:47

Federer in Nadal brez težav, poslovila se je druga nosilka

Reuter
Današnji dan na teniškem odprtem prvenstvu Francije v Parizu je zaznamoval izpad druge nosilke, Čehinje Karoline Pliškove, 400. dvoboj na grand slamih Švicarja Rogerja Federerja in nova zmaga kralja peska Španca Rafaela Nadala.

Sedemintridesetletni Federer, ki igra na tem turnirju prvič po štirih letih, je postal najstarejši igralec v 47 letih, ki se je prebil v 4. krog tega turnirja. Na rekordnem 400. dvoboju na turnirjih največje četverice je ugnal Norvežana Casperja Ruuda s 6:3, 6:1 in 7:6 (8). Za Federerja je bila to 355. zmaga na grand slamih.

Federer, zmagovalec 20 grand slamov, tudi pariškega leta 2009, se je 14. prebil v drugi teden pariškega turnirja, tam se bo za četrtfinale meril z Argentincem Leonardom Mayerjem.

"Težko je bilo najti šibke točke v njegovi igri, zato mi je kar odleglo," je po današnjem dvoboju dejal Federer, ki je drugi najstarejši tenisač med najboljšimi 16 po Italijanu Nicoli Pietrangelu, ki je bil leta 1972 star 38 let.

Uspešen je bil tudi branilec naslova Nadal, ki je s 6:1, 6:3, 4:6 in 6:3 odpravil 27. nosilca, Belgijca Davida Goffina, in ostal v igri za 12. naslov v Parizu. "David je zelo dober igralec. Dvoboj sem začel na visoki ravni, v tretjem nizu pa je on igral izvrstno, tako da sem vesel, da sem med 16," je dejal zmagovalec 17 turnirjev za grand slam, ki ima na Rolandu Garrosu razmerje zmag in porazov kar 89-2. V naslednjem krogu ga čaka Argentinec Juan Ignacio Londero.



V nadaljevanje turnirja se je prebil tudi sedmi nosilec, Japonec Kei Nishikori, ki je v petih nizih izločil Srba Lasla Đereja.

V ženski konkurenci pa je Pliškova, druga nosilka, izpadla, potem ko je eno izmed favoritinj na pariškem pesku izločila 31. nosilka Hrvatica Petra Martić s 6:3, 6:3, ki bo v osmini finala prekrižala teniški lopar z Estonko Kaio Kanepi. Poraz Pliškove pomeni, da bo Japonka Naomi Osaka zagotovo obdržala prvo mesto na jakostni lestvici.

"Mislim, da je igrišče precej počasno, zato potrebuješ dodatne udarce. Osrednje igrišče, na katerem sem igrala dvakrat, je bilo obakrat počasno," je potarnala Čehinja, ki še čaka prvi naslov na največjih turnirjih.

Uspešnejša je bila zmagovalka tega turnirja iz leta 2016, Španka Garbine Muguruza, 19. nosilka je izločila deveto, Ukrajinko Jelino Svitolino, s 6:3 in 6:3. Španko zdaj čaka Američanka Sloane Stephens. Sedmopostavljena igralka je danes v 3. krogu izločila edino preostalo slovensko predstavnico v posamični konkurenci Polono Hercog.

Značke: tenis, francija

Članki iz rubrike