profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 03.03.2019 18:39:54

Celjani zadnji v svoji skupini

www.alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi zadnjega kroga evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti danskemu Skjernu z 32:35 (14:20).

* Skjern Bank Arena, gledalcev 2500, sodnika: Sondors in Licis (oba Latvija).
* Skjern: Nielsen, Gustavsson, Jakobsen, Eggert 6, Mikkelsen 1, Konradsson 3, Stenbäcken 1, Grebenc, Myrhol 8, Christiansen, Rasmussen 6, Sondergaard 4, Augustinussen, Tangen 6.
* Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Jurečič, Malus 3, Kosec, Razgor 1, Ovniček 4, Marguč 9, Šarac 5, Nenadić, Accambray 1, Kodrin 5, Horžen, Makuc, Anić, Bećiri 4.
* Sedemmetrovke: Skjern 2 (2), Celje Pivovarna Laško 2 (2).
* Izključitve: Skjern 8, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Slovenski prvaki so na poslovilni mednarodni tekmi v ligi prvakov v sezoni 2018/19 izgubili v Hamletovi deželi. V svoji skupini so osvojili zadnje mesto in se niso prebili v osmino finala.

Za danske in slovenske rokometne prvake današnja tekma ni imela pravega tekmovalnega naboja, oboji so vse možnosti za napredovanje v izločilne tekme zapravili še pred današnjim medsebojnim obračunom. Obračun v Skjernu pa je vendarle imel "določeno težo", Celjani bi si v primeru zmage ali neodločenega izida izognili zadnjemu mestu v skupini B, a se to ni zgodilo.

V igri slovenskih prvakov je v prvem polčasu kapljalo in curljalo na vse strani, predvsem slabo so igrali v obrambi. Gostitelji, zanje od začetka te sezone igra tudi slovenski reprezentant Jan Grebenc, so njihovo uvodno obrambo 6-0 zlahka prebijali, po zaostanku 8:12 v 17. minuti pa je celjski strateg Tomaž Ocvirk zahteval minuto odmora in zaukazal obrambo 5-1.

A določene taktične spremembe niso prinesla premika na bolje, slovenski prvaki so še naprej igrali bledo in v končnici prve polovice tekme dvakrat zaostali za sedem golov (11:18 in 12:19), na veliki odmor pa odšli s primanjkljajem šestih zadetkov (14:20).



Celjani so v začetku drugega polčasa pokazali več "energije" in se v 34. minuti približali na štiri gole (17:21), a so jim gostitelji v naslednjih slabih dveh minutah po delnem izidu 3:0 znova ušli na sedem golov (17:24).

Ocvirkovi varovanci so bili sredi drugega polčasa povsem enakovredni gostiteljem, nekajkrat so zamudili sijajne priložnosti, da se tekmecem približajo na tri gole zaostanka, a so bili v končnici akcij nezbrani.

Vse to so izkušeni in z vsemi žavbami namazani igralci iz Skjerna "sprejeli z odprtimi rokami", gostom so v 51. minuti ušli na šest golov (33:27) ter tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do končne zmage.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gal Marguč z devetimi goli, Tilen Kodrin in Josip Šarac sta prispevala po pet zadetkov.

Slovenski prvak je na 14 odigranih tekmah premagal nemški Flensburg-Handewitt, ukrajinski Motor iz Zaporožja in hrvaški Zagreb ter igral neodločeno s francoskim Nantesom. Po dvakrat je izgubil proti francoskemu PSG, madžarskemu Picku iz Szegeda in Skjernu, po enkrat pa proti Nantesu, Zagrebu, Zaporožju in Flensburgu.

Iz skupine B si je nastop v četrtfinalu zagotovil PSG, v osmino finala pa so se uvrstili Pick Szeged, Flensburg-Handewitt, Nantes, Motor Zaporožje in Zagreb. Iz elitne skupine A se je v četrtfinale prebila španska Barcelona, v osmino finala pa madžarski Veszprem, makedonski Vardar iz Skopja, poljske Vive Kielce, nemški Rhein-Neckar Löwen in beloruski Meškov Brest.

V dodatnih kvalifikacijah sta si nastop v osmini finala zagotovila portugalski Sporting iz Lizbone ter poljska Wisla iz Plocka.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike