Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 26.01.2019 17:16:28

Tesen poraz Krima proti Kristiansandu

Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. krogu elitnega dela lige prvakinj (skupina 2) izgubile proti Vipersu Kristiansandu s 24:25 (8:10). Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale prihodnjo soboto, ko bodo gostovale v Bukarešti.

* Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1500, sodnika: Panayides in Andreou (oba Ciper).
* Krim Mercator: Pandžić, Marinček Ribežl, Vojnović, Krsnik 2, Barić 2 (1), Stanko 4, Zulić, Tsakalou, Vučko, Krajnc, Žabjek, Gnabouyou 4, Amon, Perederij 5, Mavsar 5 (1), Ristovska 2.
* Vipers: Waade 5, Fagerheim, Sulland 2, Lunde, Wibe, Olsen, Kristiansen 1, Tomac, Yttereng, Reistad 5, Naes Andersen 3, Arntzen 5 (3), Refsnes, Dahlum, Kristensen 4.
* Sedemmetrovke: Krim 4 (4), Vipers 4 (3).
* Izključitve: Krim 4, Vipers 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Izbranke Uroša Bregarja, ki so jih pestile številne zdravstvene težave, so se na Kodeljevem vse do zadnje minute borile za tako želeni točki oziroma vsaj eno. Čeprav so izjemno slabo začele tekmo, pa so bile v nadaljevanju povsem enakovreden tekmec norveškim prvakinjam, ki pa so bile v končnici obračuna vendarle nekoliko spretnejše.

Ljubljančanke so tekmo res slabo odprle. Akcije so kot po tekočem traku zapravljale s preslabimi streli in izgubljenimi žogami, tako da so svoj prvi zadetek dosegle šele po desetih minutah in pol igre, ko je zadela Tjaša Stanko. Gostje so do takrat Mišo Marinček Ribežl premagale že štirikrat.



Čeprav so se v nadaljevanju približale na dva zadetka, pa so Norvežanke po 20 minutah znova bežale za štiri gole (8:4). Končnica polčasa je bila nekoliko boljša, po zaslugi Polone Barić in Marie-Paule Gnabouyou so se pred glavnim odmorom znova približale le na dva zadetka.

Ljubljančanke so dobro začele drugi polčas in se po petih minutah približale na 11:12. Ob tem so si Norvežanke prislužile še dvominutno kazen, kar so domačinke izkoristile in po golu Olge Perederij prišle do prvega izenačenja na tekmi, v 38. minuti pa - tudi ob razpoloženi Marinčkovi v vratih (skupaj 16 obramb) - prek Tamare Mavsar še do prvega vodstva na tekmi (13:12).

Do 49. minute sta bili ekipi bolj ali manj izenačeni, po 19:19 pa so norveške prvakinje z goloma Emilie Hegh Arntzen in Mathilde Kristensen spet pobegnile za dva zadetka (21:19). Toda domače so še naprej kazale borbeno igro, ki jih je v 56. minuti nagradila z novim izenačenjem, zanj je poskrbela Sara Ristovska (22:22).

Sledila pa je dvominutna kazen na strani Krima, kar so igralke Kristiansanda kaznovale z dvema goloma in dve minuti pred koncem vodile s 24:22. Zatem je Mavsarjeva izkoristila sedemmetrovko za 23:24, minuto pred koncem pa je Jeanett Kristiansen na drugi strani zadela za 25:23 in zmago. Mavsarjeva je ob koncu le še kozmetično popravila izid.

Pri Krimu sta bili s po petimi goli najučinkovitejši prav Mavsarjeva in Perederijeva, Gnabouyoujeva je prispevala štiri gole, toliko kot Stankova, ki pa je za to potrebovala kar 13 metov.

Članki iz rubrike