anastasia1 Odkrito.si

»V tem poslu za mame ni dobro poskrbljeno«

Ivan Galeković Svet24.si

VIDEO: Znanih je več informacij o tragediji, ki ...

oko Petisvet.si

Stopnje v duhovnem razvoju: bližnjic ni, so pa ...

Ivan Galeković Svet24.si

VIDEO: Znanih je več informacij o tragediji, ki ...

Monti Sciaga Svet24.si

FOTO: Švicarska vasica kmalu s posestvi za slab ...

verboten 3 Njena.si

Pri Natalji Verboten gostje oblečeni končajo v ...

rok švab Njena.si

Takole Modrijan razvaja svojo srčno izbranko

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 25.01.2019 22:23:51

Razpoloženi Brest gostuje pri Triglavu

Anja Kozmus je celjski adut za zmago v Tržiču in potrditev naslova podprvakinj.
psno
V 12. krogu prve kegljaške lige bo v ospredju ženski derbi v Kranju med trenutno prvo uvrščenima ekipama, domačim Triglavom in Brestom.

Na papirju so favoritinje vodilne Kranjčanke, ki so doma zelo prepričljive. Ekipa trenerja Albina Juvančiča pa je trenutno malce oslabljena, saj zaradi osebnih težav ne more računati na Taro Hočevar. Njihove nasprotnice, igralke Bresta, so zelo dobro začele nadaljevanje prvenstva. Zelo navdušujoče pa so odigrale zadnjo tekmo, ko so doma razbile Ljubelj z izvrstnim ekipnim rezultatom.

Istočasno bo v Kranju zelo pomembna tekma v boju za obstanek v moški konkurenci med Triglavom in Hrastnikom. Predvsem Hrastničani krvavo potrebujejo točke. Zelo pomembno gostovanje pa čaka Konjičane v Tržiču. V primeru uspeha bi še imeli nekaj možnosti v boju za Evropo, sicer bo le teh praktično konec. Zadnja tekma pri moških pa bo v Kamniku, kjer bo Calcit v vlogi favorita. Toda ne bodo smeli podcenjevati Jeseničanov, saj bi se tako hitro našli v velikih težavah.

V ženski ligi bo zelo zanimivo tudi na tekmi v Kamniku, kjer bodo gostovale Celjanke. Sama tekma je zelo pomembna tudi v boju za drugo in tretje mesto. Celjanke se v formi počasi dvigujejo, Kamničanke pa so pred tednom močno razočarale v Litiji, zato bodo dale vse od sebe, da to napako popravijo. Tudi v Radljah bo zelo zanimivo, srečala se bosta domači Remoplast in Miklavž. Obe ekipi se nahajata v boju za obstanek, zato se obeta ogorčen boj za zlate točke. Malce lažje trenutno dihata Impol in Proteus, toda obe ekipi ravno tako močno potrebujeta točki. Zadnje srečanje pa bo v Tržiču, kjer bo domači Ljubelj gostil Litijo. Vloga favoritinj seveda pripada Tržičankam, ki pa bodo morale biti previdne, saj so Litijanke v prejšnjem krogu pripravile presenečenje z zmago nad Calcitom.

1. A liga moški, 12. krog
Triglav – Hrastnik (14.00)
Calcit – Sij-Acroni (14.00)
Ljubelj – Konjice (17.00)
Litija – Proteus (17.30)
Že odigrano: Konstruktor – Gorica 5:3 (3550:3389)
1. A liga ženske, 12. krog
Impol – Proteus (13.00)
Ljubelj – Litija (13.00)
Calcit – Celje (14.00)
Triglav – Brest (14.00)
Remoplast – Miklavž (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike