Zvezdana Mlakar 1 Odkrito.si

Zvezdana Mlakar o partnerju: Verjetno sva tudi ...

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

alenka bratusek bobo1 Svet24.si

Je ministrica Alenka Bratušek izsiljevala župana...

6_boštjan Romih z Danom in Lilo Svet24.si

Boštjana Romiha divjanje ni zanimalo

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

ilka štuhec Njena.si

Ilka Štuhec navdušila v kopalkah in sporočila ...

ru
ru
12 23.01.2019 11:47:30

Hrvaška NA NOGAH po porazu z Nemci! Vuja se je lani postavil v gol, Hrvati so naredili TOLE! (VIDEO)

Lino Červar
Profimedia
Sloveniji sta sodnika lani ukradla zmago proti Nemčiji, Hrvati so prepričani, da sta jo moža s piščalko na tekmi Hrvaške z Nemčijo tudi njim.

Nemčija je na svetovnem prvenstvu v Nemčiji (in na Danskem) v ponedeljek po napeti končnici premagala Hrvaško. Njen selektor in nasploh javnost v naši južni soseščini so (bili) podobno kot Slovenci leto dni prej ogorčeni. Spomnimo: takrat sta litovska sodnika po izteku igralnega časa dosodila neobstoječo sedemmetrovko Nemčiji, ki jo je navkljub posredovanju Veselina Vujovića – ta je protestno stopil med vratnici – realizirala in iztržila remi.

Hrvati pa so v ponedeljek po porazu izgubili vse možnosti za preboj v polfinale. »Nedopustno je že to, da Danci Nemcem na tem SP sodijo že tretjič, čeprav so soorganizatorji. Danski par velja za enega najboljših na svetu, očitno zato, da lahko največ vzamejo in da se to ne vidi – a na njihovo in našo žalost se vidi. To je bila velika sramota. Ob tem se vprašaš, kako so nam sodili na EP na Hrvaškem. To je tudi spomin na SP v Nemčiji 2007, ki je bilo škandalozno iz enakih razlogov, zdaj pa se stvari ponavljajo. Kot trenerji smo imeli predavanje, kjer so nam sodniki pojasnjevali, kako je treba igrati in se vesti. Žalostno je, da sodniki učijo pravila druge, sami pa o tem nimajo pojma. To pove vse o tem športu,« je za Sportske novosti povedal Červar in dodal: »Gledam in ne verjamem. Vzeli so nam tisto, kar smo si zaslužili. Našli smo deset čistih situacij, v katerih so nas oškodovali. Vsaka od njih je posneta trikrat, s ponavljanji, tako da lahko vsem dokažemo, da imamo prav.

Pri hrvaški rokometni zvezi so te dokaze objavili na spletu in jih celo poslali na uredništva slovenskih in drugih evropskih medijskih hiš. Napake, ki so jih izrezali, si oglejte spodaj.

Članki iz rubrike