Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 10.11.2017 15:38:19

Krimovke pogumno v boj proti Bukarešti

Uroš Bregar
alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja v soboto ob 15. uri na Kodeljevem čaka zadnja domača tekma lige prvakinj, v petem krogu prvega dela se bodo pomerile z Bukarešto. Izbranke Uroša Bregarja so si pred tednom dni zagotovile napredovanje v drugi del lige prvakinj, želja pa je, da na preostalih dveh tekmah osvojijo še kakšno točko.

Krimovke so neporažene na zadnjih treh tekmah lige prvakinj, v nizu so pred njimi pokleknile igralke danskega Nykobinga in dvakrat poljske Vistal Gdynie. Še druga zmaga proti Poljakinjam pred tednom dni je slovenskim prvakinjam prinesla napredovanje v drugi del lige prvakinj in s tem izpolnitev glavnega cilja evropske sezone. Edini poraz so jim zadale prav Romunke, ki so na prvi tekmi slavile s 30:18.

Dva kroga proti koncu je na vrhu skupine A Bukarešta, drugi je Krim, obe ekipi sta zbrali šest točk, Nykobing ima na tretjem mestu štiri, Vistal je še brez. Vsako točko, ki bi jo Ljubljančanke osvojile na preostalih dveh tekmah prvega dela lige prvakinj, bi prenesle v drugi del.

"Veseli me, da smo dve tekmi pred koncem v drugem delu. K nam prihaja zelo močna Bukarešta, ki ima z zelo kvaliteto zasedbo. Ne bo nam lahko. Imeli smo rahle težave v trenažnem procesu, predvsem zaradi poškodb, manjkala je Alja Koren, Jelena Despotović je zbolela, Tjaša Stanko in Polona Barič sta si rahlo zvili gleženj. Verjamem pa, da bomo maksimalno angažirani in bomo skušali Bukarešti zagreniti življenje, če bo možnost odščipniti kakšno točko," je na novinarski konferenci povedal Bregar in obrazložil, da je Korenova danes prvič trenirala, a še vedno čuti bolečine v gležnju, Stankova in Baričeva pa imata prav tako težave z gležnjem, a ni nič hujšega.



Bregar kot prednost krimovk vidi domače igrišče in občinstvo, prednost pa pripisuje Romunkam, ki praktično ves čas igrajo v polni zasedbi, brez manjkajočih igralk. "Z izjemo kiksa proti Nykobingu (Danke so v tretjem krogu zmagale s 25:22) dobro jadrajo in so kandidatke za zaključni turnir," meni strateg Krima.

Želja po presenečenju je prisotna tudi med igralkami. Kapetanka Miša Marinček je razkrila: "Veseli me, da smo si olajšale delo, da smo naprej. Lahko smo sproščene. Želimo si pred domačimi gledalci prikazati najboljšo igro, ki jo premoremo in upamo, da bo to dovolj, da presenetimo favorizirano Bukarešto."

Tekmo bosta sodili Viktorija Kijauskaite in Ausra Zaliene iz Litve.

Članki iz rubrike