Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.10.2015 20:11:25
Deli članek:

Larvik brez težav čez nemočne krimovke

www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu lige prvakinj izgubile proti Larviku z 21:37 (10:21). Naslednji obračun v tem tekmovanju izbranke Marte Bon čaka prihodnjo soboto na Norveškem.

Krimovke so v ligi prvakinj doživele še tretji poraz, tudi tokrat pričakovanega, saj so igrale proti norveškemu Larviku, v zadnjih letih enemu najuspešnejših evropskih klubov. Ta je gospodaril vse od začetka tekme in prišel do svoje druge zmage. Tako se ni uresničilo upanje Bonove po težko pričakovani senzaciji.

Bonova je tokrat tekmo začela z vratarko Sergejo Stefanišin, krilnima igralkama Tamaro Mavsar in Majo Luković, zunanjimi igralkami Elizabeth Omoregie, Majo Obradović in Nino Zulić ter krožno napadalko Anejo Beganović, ki jo je v obrambi menjala Polona Barič.

Postava Larvika pa je kljub nekaj dobrim obrambam Stefanišinove in potezam Beganovićeve, ki je priigrala dve sedemmetrovki, hitro unovčila kakovostno razliko in prišla do štirih zadetkov prednosti v 12. minuti po zadetku Marit Frafjord.

Po minuti odmora Bonove je v igro vstopila Mirjeta Bajramoska, prva igralka norveške ekipe Nora Mork pa je v 13. minuti povedla že na 9:4. V 16. minuti je Amanda Kurtović zadela že za 11:5, Frafjordova pa je nekaj trenutkov pozneje povišala že na 12:5.

Nato je v igro vstopila še Alja Koren, ki je imela v tem tednu težave z virozo, v vrata pa se je postavila Miša Marinček, a tudi to ni posebej pomagalo, Mari Kristine Molid Sodstab je v 26. minuti gostje povedla že do devetih zadetkov prednosti (18:9). Jenny Osnes Graesholt pa je v 28. minuti zadela že za 20:9.

Tekma je bila tako odločena, drugi polčas pa zgolj formalnost. V uvodu tega je Marinčkova požela nekaj zasluženih aplavzov za ubranjene "zicerje", a razlika se zaradi tega ni zmanjšala. Norvežanke so imele nadzor nad tekmo, ves čas vodile za približno deset zadetkov in jo zlahka pripeljale do zanje srečnega konca.

Najvišja razlika je znašala 17 golov v 58. in 60. minuti. Spomnimo, najvišji poraz v domači dvorani so krimovke doživele v minuli sezoni proti Vardarju z 18 zadetki, v ligi prvakinj pa prav tako v prejšnji sezoni proti Budućnosti, ki je slavila z 19 goli razlike.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Pri sebi sem pričakovala senzacijo. Predvsem sem si želela, da gremo v tekmo junaško, drzno ... Najbolj mi je žal, da nam to ni uspelo. One so igrale v osmi prestavi, me pa smo sposobne igrati v peti. Kar imamo dobrega, so nam zaprle. Na nas je, da delamo naprej, da se razvijamo, kar je naš cilj. Težava je, da nimamo dovolj kakovosti v obrambi, tako da očitno nismo prav zrele za ligo prvakinj. Lahko pa čakamo, da se razvijemo, počakamo na vrnitev poškodovanih igralk in čakamo na boljše čase."

Polona Brič, igralka Krima Mercatorja: "Pričakovale smo več, sploh v obrambi. Same sebi smo rekle, da brez obrambe ne bo šlo, da bomo morale delati prekrške v njihovih res agresivnih in taktično dobrih napadih, ampak nekako nam ni šlo. Tudi ko smo me prišle do čiste priložnosti, smo zgrešile. Nič nam ni šlo. Ekipa Larvika je res vrhunska, izkušena, so nam dale lepo lekcijo in upam, da se bomo nekaj naučile iz tega."

KRIM - LARVIK 21:37 (10:21)

Ljubljana - Dvorana Stožice, 500 gledalcev. Sodnici: Vranes in Wenninger (obe Avstrija).
KRIM MERCATOR: Abina 3, Jurič 2, Luković 1, Mavsar 4 (1), Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 1, Beganović, Marinček, Omoregie 3, Zulić 2, Koren, Barič 5 (3), Obradović.
LARVIK: Toft, E. A. Hammerseng 2, Frafjord 3, Molid Sobstad 1, Breivang 2, N. Mork 4, E. G. Hammerseng 3, Hasanić, Johansen 1, Breistol 4, T. Mork 3, Solberg 2, Kurtović 8, Osnes Graesholt 4.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 8 (4), Larvik 1 (0).
Izključitve: Krim Mercator 10, Larvik 6 minut.
Rdeči karton: -