Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.10.2015 13:11:43
Deli članek:

Ana Gros: Niso vesoljke

Grega Wernig

Slovensko žensko rokometno reprezentanco v nedeljo, 11. oktobra, čaka kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu . V ljubljanski dvorani na Kodeljevem bo gostila Črno goro, tekma pa se bo pričela ob 16. uri.

Varovanke slovenskega selektorja Uroša Bregarja si bodo v primeru vnovičnega spodrsljaja bržkone zaprle vrata za nastop na sklepnem turnirju stare celine. Nedeljski poraz je povsem verjeten, na nasprotni strani bodo imele močne Črnogorke, ki so v zadnjih letih na vrhu mednarodnega rokometa, na uvodni kvalifikacijski tekmi skupine 4 pa so na domačih tleh z racionalno predstavo zanesljivo ukanile Makedonke z 21:14.

Pred Bregarjevimi varovankami je izjemno zahtevna naloga; na Kodeljevem bodo gostile uveljavljene tekmice, ki so na lanskem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Hrvaškem osvojile četrto mesto, dve leti pred tem v Srbiji pa celo zlato odličje.

Uvodna predstava slovenskih rokometašic v novem kvalifikacijskem ciklusu bo hitro padla v pozabo, sredino tekmo v Umagu so izgubile praktično že v uvodnem delu tekme, ko so si pridelale visok zaostanek, tega pa v boju s spodobnimi Hrvaticami nato niso več mogle nadoknaditi. 

"Pred nami je tekma s kakovostno reprezentanco in izjemnimi posameznicami. V tem kratkem času bomo skušali Črnogorke čim bolje analizirati in najti njihove pomanjkljivosti. Naš cilj je, da jim zoperstavimo s čvrsto in agresivno obrambo. Nekatere zadeve spreminjamo in se zavoljo tega še 'lovimo' na igrišču, a vsi stremimo k istemu cilju. Verjamem in želim, da bomo v tem tudi uspešni," je dejal Bregar.

Grega Wernig

"Pred tekmo s Črnogorkami nima smisla vnaprej metati puške v koruzo in negativno razmišljati. Tekmo moramo začeti pozitivnih misli in razmišljati o zmagi na domačem igrišču. Na lanski prijateljski tekmi smo jih premagale in videle, da niso 'vesoljke'. Določene zadeve po prvi tekmi v Umagu moramo popraviti v naši igri, a pred nami je še vedno pet tekem v tem ciklusu in nič ni nemogoče," je pred nedeljsko tekmo dejala desna zunanja igralka Ana Gros.

Seznam za tekmo s Črno goro: 
Vratarki: Miša Marinček in Sergeja Stefanišin (obe Krim Mercator);
Krilne igralke: Neli Irman (Zagorje), Tamara Mavsar, Polona Barič (obe Krim Mercator) in Maja Zrnec (Göppingen);
Zunanje igralke: Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Ana Gros (Metz), Nina Jeriček, Maja Šon (obe Nimes), Ana Petrinja, Lina Krhlikar (obe Göppingen), Barbara Lazović (Vardar Skopje) in Tjaša Stanko (Zagorje);
Krožni napadalki: Sanja Gregorc (Vac) in Valentina Panger (Zagorje).