Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.10.2015 12:40:29
Deli članek:

Celjski rokometaši bodo obiskali stare znance

Grega Wernig

Za rokometaši Celja Pivovarne Laško so že tri preizkušnje v evropski ligi prvakov, na njih so iztržili zmago nad turškim Bešiktašem in doživeli dva poraza proti hrvaškemu Zagrebu in poljski Wisli iz Plocka.

V nadaljevanju jih čakajo tekme z evropskimi imenitneži, prvo bodo imeli že v nedeljo, 11. oktobra, ko bodo gostovali v nemškem Flensburgu.

Zasedba iz Flensburga je stara znanka celjske ekipe, nanjo jo vežejo lepi, a tudi grenki spomini. Najlepši gotovo seže v sanjsko leto 2004, ko so Sergej Rutenka, Uroš Zormana, Renato Vugrinec in druščina pod vodstvom Mira Požuna po dveh finalnih dvobojih s Flensburgom osvojili ligo prvakov.

V zadnjih letih se je razmerje moči spremenilo, nemška ekipa, ki je lani slavila na sklepnem turnirju četverice v Kölnu, je uspešnejša, vlogo favorita ima tudi na nedeljski tekmi v Flens Areni, ki se bo pričela ob 17. uri.

Celje in Flensburg sta se nazadnje pomerila v sezoni 2013/14. Na prvi tekmi osmine finala lige prvakov so Celjani v Zlatorogu slavili s 26:25, na povratnem dvoboju v gosteh pa izgubili s 27:30 in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Arsen Perić

"Za nas je mesec oktober zelo naporen, tekme si sledijo druga za drugo, veliko je potovanj, časa za pripravo na močne tekmece ni veliko, a ne bomo se pritoževali," je o ostrem tekmovalnem ritmu uvodoma dejal desni zunanji igralec celjske ekipe Žiga Mlakar in pred tekmo s Flensburgom dejal: "Pričakovanja so visoka. Tudi na tej tekmi bomo igrali na zmago, v vsakem primeru bomo igrali 100-odstotno in skušali iztržiti čim več. Vse tovrstne tekme so za nas izjemno dobrodošle, na njih se lahko dokazujemo, dodatnega motiva za dvoboje z imenitnimi mednarodnimi tekmeci pa zares ne potrebujemo."

Krilni celjski igralec Blaž Janc se je v zadnjem obdobju otepal s poškodbami, te po so zanj zdaj preteklost. "Zavedamo se moči Flensburga, a tudi drugih naših tekmecev v elitnem skupinskem delu lige prvakov. Vse te ekipe so najvišjega kakovostnega kova. V Flensburgu se bomo borili po naših najboljših močeh, na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je dejal Janc.