Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
07.10.2015 11:06:54
Deli članek:

Slovenski zet znova v zebrinem krdelu

Reuters

Sreda ni dan za derbi le na sončni strani Alp, tudi v nemški bundesligi se bosta nocoj udarili dve v zadnjih letih najboljši zasedbi.

Prvi in brezmadežni Rhein-Neckar proti drugemu Kielu, ki je v prvenstvu utrpel že dva poraza, za nameček pa je v soboto ostal še brez Patricka Wienceka. Krožni napadalec si je na tekmi s Flensburgom strgal kolenske vezi, bržkone že končal sezono in že tako tanek kader je postal še tanjši.

Da bi bila mera polna, je poletna pridobitev, talentirani Brazilec Rogerio Ferreira, na svetovnem vojaškem prvenstvu v Južni Koreji. Sliši se banalno, a Brazilci zaposlitev v vojski jemljejo malce bolj resno kot v naši državi, zato bi bil Ferreira smatran kot dezerter in bi mu grozila zaporna kazen, če bi izpustil svojo dolžnost do domovine.

Posledično je Gisalsonu na šestmetrski črti ostal le Rene Toft Hansen, tudi zebram pa podobno kot Celjanom urnik ne prizanaša. Danes v levji brlog, v soboto v Plock, potem čez teden dni v Veszprem ... Toft Hansen bi sam težko zdržal breme, zato se v Kielu že našli okrepitev in podobno kot v zadnjih letih so se po pomoč zatekli h nekdanjemu članu. Kot pišejo francoski mediji se na sever Nemčije znova seli Igor Anić, francoski reprezentant, ki zadnji dve sezoni nosi dres Nantesa, med leti 2007 in 2010 pa je bil že član zebrinega krdela. Anić, ki je poročen s Slovenko Anjo Polanec, bo tako v kadru tudi 21. oktobra, ko bodo v Sparkassen Areni gostovali Celjani.