Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
07.11.2014 13:26:15
Deli članek:

Stvari se vidno izboljšujejo

Arsen Perić

Triindvajsetletna Ljubljančanka Tamara Mavsar je že sedmo sezono članica prve ekipe Krima, letos prvič tudi njegova kapetanka. S trenutno situacijo v ekipi je zadovoljna, na nove soigralke pa se je hitro privadila.

Koliko ste zares verjeli, da lahko zmagate v Volgogradu?
Vedno poudarjam, da gremo na vsako tekmo z mislijo na zmago. Če razmišljaš o porazu, ga potem tudi prej doživiš. Jaz sem ves čas razmišljala pozitivno. Začetek res ni bil najboljši in takrat smo morda malce podvomile, ali bo šlo ali ne, a smo s pravo borbenostjo in igro do zadnje minute pokazale, česa smo zmožne.

Bo povratna tekma v nedeljo enako zahtevna ali morda kaj lažja zaradi poznavanja nasprotnic in dejstva, da igrate doma?
Zelo pomembno bo, da bomo tekmo odprle precej bolje, kot smo jo v Rusiji, tako da nam ne bo treba loviti zaostanka. Prepričana sem, da se nam bodo igralke Dinama hotele maščevati za poraz na domačem igrišču, a jim tega ne bomo dopustile.

Bi rekli, da vam ekipa Dinama po načinu igre ustreza? Bolj kot denimo Leipzig?
Morda res bolj. Dobro smo jo analizirali, predvsem pa smo v drugem polčasu stisnile v obrambi in pomagale Miši (vratarki Marinčkovi, op. p.). To je bil na prvi tekmi tudi ključ do uspeha.

Nova zmaga bi že pomenila, da bi bile tako rekoč stoodstotno v naslednjem krogu ...
Vsekakor bi bilo dobro zmagati tako v tej tekmi kot tudi nad Leipzigom in Hypom. Vemo, da se točke prenašajo tudi v naslednji krog, tako da je pomembna prav vsaka tekma.

Ste verjeli, da v vaš klub kot najnovejša okrepitev prihaja francoska zvezdnica Allison Pineau, ali ste morda najprej pomislili, da je to le dobra šala?
Brala sem njene intervjuje in spremljala, kaj se dogaja. Morda me je novica o njenem prihodu res malce presenetila, še bolj kot to pa razveselila. Čeprav je stara 'šele' 25 let, ima za sabo že ogromno izkušenj. Je stalna članica francoske reprezentance in po informacijah zelo v redu tudi kot oseba. Do zdaj sem o njej slišala samo pozitivne stvari.

Torej se sodelovanja z njo že veselite?
Seveda. Komaj čakam, da tudi ona pride z nami na teren.

Bi morda raje videli, da bi se vam pridružila že zdaj, in ne šele po decembrskem EP?
Odvisno tudi od tega, kako hitro bi se lahko uigrale. Ker smo letos sestavljene na novo, smo s tem že tako imele kar nekaj težav.

Se vam zdi, da je uigranost zdaj že takšna, kot mora biti?
Glede tega je iz tekme v tekmo in iz treninga v trening čedalje bolje. Stvari se vidno izboljšujejo, čeprav je rezerv še vedno dovolj.

Koliko težav ste imeli s prilagoditvijo na nove soigralke?
S tem nikoli nisem imela kakšnih velikih težav. Tudi zdaj jih glede tega ne vidim.

Bi rekli, da je vzdušje v ekipi zdaj bolj pozitivno od lanskega?
Vsi vemo, kaj se je lansko leto dogajalo v ekipi, ko je skoraj vsak teden katera od punc zapustila klub. To je seveda vplivalo tudi na našo voljo in vzdušje v ekipi. Letos se glede tega ne morem pritoževati.