stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 02.04.2015 08:30:52

Primož pravi ne in Salmič pravi da

KMA
Se kot Primož Salmič, povsem običajen državljan, strinjam s tem, da je Jure Zdovc poslal program priprav tudi Benu Udrihu?

Ne. Ne zato, ker ne morem kar tako pogoltniti tistega, kar se je dogajalo v zadnjih letih v povezavi z njegovim imenom in reprezentanco. Ker ne morem kar tako pozabiti, da sem, tako kot je to počel še marsikdo, tudi sam vsako leto sestavljal optimalno postavo in vanjo redno uvrščal tudi Bena ter si zamišljal, kaj bi lahko z njim v ekipi Slovenija dosegla, in bil vsakič znova razočaran, ker je bilo treba na namišljenem seznamu vedno prečrtati njegovo ime.

Ker ne morem kar tako prek tega, da je večino navijačev slovenske reprezentance s svojimi odpovedmi razžalostil in nemalokrat tudi spravljal ob živce. Ker se ne morem strinjati s tem, da ni bil pripravljen lastne interese postaviti za interese skupnega dobrega. Ker je bilo s tega zornega kota videti, da mu reprezentanca ni največja svetinja oziroma se je postavljal nad njo. Reprezentanca pa je nad vsemi, je nad igralci, selektorjem, navijači, novinarji, Benom, Juretom, Primožem ... Takemu Udrihu zato jaz ne bi dal mesta tudi v slovenski izbrani vrsti 2015.



Ali pa sem na drugi strani kot Primož Salmič novinar za to, da se Beno Udrih vrne v reprezentanco, ali podpiram Jureta Zdovca, ker je program priprav poslal tudi njemu in s tem dal vedeti, da računa nanj? Sem, absolutno. Močno podpiram selektorjevo idejo, da v reprezentanco spet postavi tudi igralca, kakršni se v Sloveniji ne rodijo prav pogosto. Izrekam glasen da za "rehabilitacijo" Udriha, ker verjamem, da se ljudje spreminjajo, ker vem, da v športu ni prostora za zamere, ker je v njem treba živeti sedanjost, in ne preteklosti.

Pozdravljam ponovno uvrstitev Bena med kandidate za nastop na EuroBasketu, ker vem, koliko lahko izbrana vrsta z njim pridobi, ker Slovenija z ali brez mlajšega Udriha nikakor ni ista ekipa. Takoj bi ga vrnil vanjo, ker je reprezentanca nad vsemi, ker moramo za njeno korist vsi pihati v isti rog. In če je pripravljen tudi Udrih, bi igralca njegovega kova v slovenski izbrani vrsti 2015 morali vsi skupaj pozdraviti s široko razprtimi rokami. In Salmič ga, prepričati pa bo skušal tudi Primoža.

Članki iz rubrike