Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
02.10.2024 15:28:03
Deli članek:

Pa se je zgodilo … Izžrebani pari šestnajstine finala pokalnega tekmovanja so doživeli spremembo

Martin Metelko

Haložani so izkoristili možnost, ki je ponujena nižjeligašem.

V ponedeljek so bili izžrebani pari šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union, ki je hkrati prvi krog, ki bo potekal pod okriljem NZS, do zdaj so nad tekmovanjem bdele medobčinske zveze.

Spomnimo, da je ples kroglic hotel, da bomo videli tudi prvoligaški dvoboj. Radomljani bodo gostili Olimpijo, ki je že izločila enega člana elite, varovanci Victorja Sancheza so bili prepričljivo boljši od Domžal. Celjani bodo na Hodošu moči merili s še edinim petoligašem (1. članska liga MNZ Murska Sobota) v konkurenci, zadovoljni so tudi Mariborčani, ki bodo gostovali na novem igrišču v Preddvoru. Od preostalih prvoligašev bo Koper igral proti Biljam, tudi Bravo je v Tolminu dobil drugoligaškega tekmeca, Muri in Nafti je žreb namenil tretjeligaša – Sobočani bodo napredovanje lovili v Zavrču, Lendavčani v Vidmu pri Ptuju.

Tekme bodo predvidoma 30. oktobra, nižjeranigarni klubi, ki so bili v posameznem paru vnaprej določeni kot domačini, pa se lahko v 72 urah po žrebu odločijo, da se odpovedo vlogi gostitelja oziroma organizatorja tekme.

In zgodilo se je, da je to možnost izkoristil Zavrč. Haložani, ki so v 3. SNL – vzhod s tekmo manj na 10. mestu na lestvici, so očitno ocenili, da bi bila organizacija tekme s soboškim prvoligašem prezahteven (finančni) zalogaj, zato so se vlogi gostitelja odrekli. "Srečanje Pokala Pivovarna Union proti Zavrču bi moralo biti odigrano v gosteh, a so se pri tamkajšnjem tretjeligašu odločili, da se odpovejo organizaciji tekme. Srečanje bo tako predvidoma 30. oktobra odigrano v Fazaneriji," so potrdili črno-beli, prizorišče pa so že spremenili tudi na spletni strani krovne organizacije.

Pari šestnajstine finala: Bilje – Koper, Rače – Brežice, Mura - Zavrč, Vrhnika – Bistrica, Rudar Velenje – Aluminij, Videm – Nafta, Dokležovje – Dobrovce, Bela krajina – Polana, Beltinci – Triglav, Velesovo – Čarda, Hodoš – Celje, Radomlje – Olimpija, Tolmin – Bravo, Preddvor – Maribor, Turnišče – Ilirija, Tabor – Drava