Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2024 11:07:20
Deli članek:

Ubil jih je: Legendarni nogometaš z eno potezo razburil milijone, še več pa jih navdušil

profimedia

Na zadnji tekmi prvega kroga premier lige med Leicesterjem in Tottenhamom, ki se je končala z 1:1, je po spletu zaokrožila poteza Jamieja Vardyja.

Potem, ko je svoji ekipi, ki se je letos vrnila v prvo angleško ligo, z zadetkom priboril remi z 1:1 proti londonskemu Tottenhamu, je Jamie Vardy navdušil nogometno javnost. Legendarni napadalec lisic, ki je dopolnil že 37 let, se ni zadrževal in je navijačem gostujoče ekipe poslal jasno sporočilo; ko je zapuščal zelenico, je s prstom kazal proti znački premier lige, ki je našita na dresih ter potem proti sebi in pokazal številko ena, potem pa proti navijačem Tottenhama, katerim je pokazal številko nič. Seveda je ciljal na to, da je Vardy z Leicesterjem že osvojil premier ligo, Spursi pa te lovorike sploh še nimajo v vitrinah.

Poteza se je hitro razširila po spletu in navdušila navijače drugih klubov, medtem ko nikakor ni bila všeč Tottenhamovim, katerim je dodal sol v rane, ki so se znova odprle že ob uvodnem spodrsljaju svojega kluba. "Med tekmo si deležen določenih žaljivk, kar je del nogometa. Če pa lahko sprejmejo, ko jim vrnem z enako mero, je edino kar šteje," je svojo potezo pojasnil najboljši strelec v zgodovini Leicesterja.