stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
12 12.12.2023 19:46:25

Noro, kakšna angleška izmišljotina ob napadu na Čeferina - resnica je povsem drugačna!

Profimedia
Pri Uefi so zanikali natolcevanje angleških medijev, da Čeferin nima pravice do še enega mandata.

Te dni je več angleških medijih zapisalo, da naj bi izvršni odbor Uefe na seji prejšnji teden razpravljal o več spremembah statuta, med njimi tudi spremembi, ki bi Čeferinu omogočila še en predsedniški mandat. To naj bi po njihovih zapisih zmotilo predvsem angleškega člana izvršnega odbora, nekdanjega direktorja Manchester Uniteda Davida Gilla, ki ima pri vsem skupaj očitno svojo agendo. A iz te njegove moke ne more biti kruha, saj gre za popolno izmišljotino. 

Čeferin je prvi mandat na mestu predsednika Uefe nastopil jeseni leta 2016, ko je po manj kot dveh letih mandata nasledil Michela Platinija. Eden od njegovih predlogov, ki so mu tlakovali pot do predsedniške funkcije, pa je bila tudi omejitev števila mandatov v Uefi na tri. Čeferin je bil aprila letos na kongresu Uefe v Lizboni soglasno izvoljen za tretji mandat, ki se bo končal leta 2027. Vendar pa je bilo ves čas kristalno jasno, da omejitev velja za polne mandate in da tisti izredni dokončani Platinijev vanjo ne šteje.

Pri Uefi so zato v odzivu na zapise poudarili, da je pojasnilo o začetku veljavnosti omejitve števila predsedniškega mandata del obstoječega statuta Uefe, ki velja že vrsto let. Predpis glede začetka veljavnosti omejitve predsedniškega mandata naj bi bil zdaj po priporočilu pravne službe zveze zgolj nekoliko dopolnjen, a kot so dodali, brez vsebinske spremembe. Mediji v Sloveniji in drugod po Evropi smo v vseh teh letih ves čas pravilno navajali znano dejstvo, da lahko Čeferin predsednik ostane do leta 2031. Tako je po veljavnih predpisih Čeferin že upravičen do vnovične kandidature leta 2027. 

Značke: nogomet, uefa, čeferin

Članki iz rubrike