callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

nu
nu
7 12.12.2023 10:56:03

Ante Šimundža po novem razočaranju brez ovinkarjenja 'zagrozil' svojim varovancem

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so na tekmi z Radomljami razočarali svoje navijače, proti 8. ekipi na lestvici so le remizirali in se oddaljujejo od boja za vrh.

Nogometaši Maribora so iz dneva v dan dlje od boja za sam vrh lestvice, v tem trenutku se zdi, da jim preostane boj za pokalno lovoriko in boj za evropsko vozovnico. A to vsekakor ni izkupiček, ki bi vijoličaste razveselil in zadovoljil. Nezadovoljni so tako nogometaši kot trenerji, dobre volje pa ni niti med privrženci. Čeprav so mislili, da se bo s prihodom Anteja Šimundže vse skupaj tako spremenilo, da bo začel Maribor serijsko zmagovati, se to ni zgodilo. 

Izkušeni stratega ne skriva razočaranja in jeze po slabih rezultatih svoje ekipe, predvsem pa ga motijo številne napake svojih varovancev ter posledično 'podarjanje' zadetkov nasprotnikov. "Se vam zdi, da smo izkušena ekipa? Imamo starejše igralce, ki so oddelali svoje, nesprejemljivo pa je v dresu Maribora, da čiste žoge oddajamo nasprotniku. S kom in kako naprej, bo treba zelo dobro premisliti. Stvari se na zadnjih tekmah niso razpletle po naših načrtih. Če je to dozorevanje, je težko odgovoriti. Ponavljam, temeljito bo treba premisliti, kako naprej," je zimski kadrovski napovedal Ante Šimundža, ki ga moti predvsem to, da njegovi varovanci prejemajo preveč zadetkov. In verjetno bi jih še več, če jih tudi proti Radomljam ne bi reševal Ažbe Jug. "Preveč za NK Maribor, preveč za moje zahteve. Nasprotniku se niti ni potrebno preveč potruditi, da doseže gol. Tu moramo biti boljši," je povedal Šimundža. 

Članki iz rubrike