franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 24.11.2023 11:38:35

Nimajo ga radi vsi Prekmurci: Bobičanec si bo še kako zapomnil Nafto in njene navijače, ki so mu ...

Luka Vovk
Po zgolj treh minutah dvoboja Nafta – Celje, ko je Edmilson poskrbel za zgodnje vodstvo gostov, je prevladovalo prepričanje, da se bo vodilni prvoligaš najbrž sprehodil do napredovanja v osmino finala pokalnega tekmovanja, a razpletlo se je drugače.

Z velikim presenečenjem. Grofi so očitno menili, da se jim ne more pripetiti nič hudega, toda v nadaljevanju so postali preveč anemični, privoščili so si veliko napak in bili za takšen pristop kaznovani. Vodilnemu drugoligašu je v končnici uspelo izenačiti, v podaljšku se mreži nista zatresli, pri izvajanju najstrožjih kazni pa so bili Lendavčani stoodstotni in veliko slavje pod vznožjem vinogradov se je lahko začelo. Uspeh bi bil lahko večplasten, utegnil bi namreč vplivati na zimska razmišljanja klubskih mož o spomladanski prvenstveni strategiji ...

Zasedba iz knežjega mesta je vsekakor doživela hud udarec. Da se bo lahko poslej osredotočila le na boj za naslov prvaka, je slaba tolažba. »Moramo čestitati Nafti, v odločilnem trenutku je bila spretnejša in srečnejša ekipa. Toda zmago so si gostitelji zagotovo zaslužili. Začeli smo z odličnim scenarijem – hitro povedli in nadzirali potek dogajanja. Na tej točki bi tekmo lahko 'ubili', če bi izkoristili ta trenutek in hitro zadeli še drugič. Na žalost smo bili namesto tega precej bolj pasivni in umirjali igro. Nafta je postala v drugem polčasu konkretnejša in se nekako prebila do izenačujočega zadetka. Ampak nič ni bilo izgubljeno, odšli smo v podaljške, kjer smo imeli znova nekaj priložnosti, da dvoboj 'končamo', a tokrat žal nismo uspeli realizirati priložnosti. To za nadaljevanje ni pomenilo nič dobrega. Pri enajstmetrovkah vemo, da je veliko odvisno tudi od sreče, ki se je obrnila na stran Nafte. A vedno pravim, da si je srečo treba prislužiti. Mi si je tokrat nismo,« je povedal trener Celja Damir Krznar.



Bobičanec igral 'dve tekmi'
Tudi Luka Bobičanec razočaranja razumljivo ni skrival. Če se malce pošalimo, je igral dve tekmi hkrati. Eno z nasprotniki na igrišču, drugo s svojimi nekdanjimi navijači, ki so mu zamerili odhod v Fazanerijo, od koder se je nato preselil v Celje. Sprejem je bil temu primeren, medžimurski virtuoz se je nanj odzval predvsem po uspešno izvedeni najstrožji kazni, a zadnji so se vendarle smejali naftaši. »Zavedali smo se zahtevnosti naloge. Na začetku oziroma v prvem polčasu smo dobro uresničevali dogovorjene stvari. Na žalost s tem nismo nadaljevali in dovolili smo nasprotniku, da je dobil veter v hrbet. To je dobro izkoristil in se na koncu veselil napredovanja,« je dejal 30-letni vezist.

Značke: bobičanec, celje, nafta

Članki iz rubrike