Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

nu
nu
0 23.11.2023 17:18:23

Srce parajoče! Iličićev nekdanji trener se je spominjal Josipovih težkih časov, potem so ga premagale solze! (video)

Jurij Kodrun
Čustvena izpoved Gian Piera Gasperinija o svojem nekdanjem varovancu pri Atalanti.

Kaj bi bilo, če ne bi bilo koronavirusa, se lahko danes vprašata Josip Iličić in njegov nekdanji trener. Pandemija je namreč presekala Atalanto in še bolj nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je ostal le lupina nekoč enega najboljših v Evropi. Spomnimo, Atalanta je bila pred prekinitvijo športnih aktivnosti v vrhu italijanskega nogometa, v ligi prvakov pa se na krilih Iličića uvrstila v četrtfinale.

Jojo je dotlej v 29 nastopih tiste sezone dosegel kar 21 zadetkov in devet asistenc, vsega lepega pa je bilo konec po osmini finala z Valencio, ki ji je nasul pet golov, od tega štiri na povratni tekmi v Španiji. Prav tistih časov se je v čustvenem intervjuju spomnil Gasperini, torej obdobja, ko je šel Iličić od raja do pekla. “Josip je zbolel. Vsak je bil v svoji sobi, bili smo vsak zase, tudi jedeli smo ločeno. Spoštovali smo vse ukrepe. Na neki točki je dobil simptome, ni se počutil dobro. Potem se je popolnoma izoliral. Sčasoma ni mogel več od doma, se ločiti od družine in takrat so prišli zanj težki časi,” je začel Gasperini, ki v četrtfinalu lige prvakov proti PSG-ju na Slovenca več ni mogel računati.

“Spominjam se, ko smo šli na zaključni turnir lige prvakov v Lizbono na tekmo proti PSG. Pred tem je Valencii zabil štiri gole. Izjemno. Bil je med kandidati za zlato žogo, zagotovo med najboljšimi nogometaši v Evropi. Kak teden pred tem sem ga obiskal v kliniki. Izgubil je 10, 12 kilogramov. Dvignil sem ga kot lutko. Rekel sem mu, naj gre z nami v Lizbono …” je pripovedoval trener Atalante, pa se ustavil, ker preprosto več ni mogel nadaljevati. Premagale so ga solze.

Članki iz rubrike