franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

(bp)
(bp)
0 23.01.2022 10:40:29

Ponujajo se mnoge, a klub želi nadaljevati...

ŽNK Olimpija
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Članska ekipa ŽNK Olimpije se je po kratkem premoru ponovno zbrala v ŠC Stožice in tako začela priprave na začetek drugega dela sezone 2021/22.

Igralke in strokovni štab je v uvodu pozdravil predsednik kluba Boris Snedec, glavni trener Miki Kondić pa je predsednika dopolnil s svojim pozdravom in nekaj informacijami o delu pred nadaljevanjem sezone. Kljub malo neugodnim temperaturam, ki so letnemu času primerne, se ekipa ni dala motiti in se je podala na igrišče. Igralke bodo pod vodstvom glavnega stratega Kondića nadaljevale delo, ki je usmerjeno v najvišje cilje in odpravo pomanjkljivosti, da bi maksimalno pripravljene pričakale nadaljevanje sezone.



Po zelo uspešnem letu 2021, v katerem je ekipa doživela le en poraz, osvojila pokalni naslov in se v novi tekmovalni sezoni za pokal NZS po zmagi v Bratoncih uvrstila v polfinale tega tekmovanja, je letošnji cilj osvojiti obe lovoriki. V klubu so ostale vse igralke, ki tvorijo jedro igre, pridružile so se tudi nove, nekaj zanimivih prestopov k zeleno-belim pa se obeta še do konca zimskega prestopnega roka. V klubu prejemajo veliko ponudb za igralke s strani tujih agentov in agencij, toda odločili so se, da nadaljujejo tam, kjer so končali, ter s svojim kadrom in s slovenskimi igralkami vstopijo v nadaljevanje tekmovanja. V upravi kluba in strokovnem vodstvu so izjemno zadovoljni z opravljenim delom, saj po nekaj letih klubu ni treba iskati okrepitev in novih igralk, ker gradijo na lastnem znanju in kvaliteti igralk, ki jih že imajo.


Vsaka nova igralka, ki se želi priključiti ekipi zmajčic, mora imeti potencial in dodano vrednost, ki bi jo s svojim prihodom prinesla ekipi na igrišču. Okolica je prepoznala dobro delo in potencialne kandidatke zdaj same vzpostavijo stik s klubom, če želijo prestopiti k zeleno-belim. Tu pa se klub večkrat znajde v zagati, saj se pri prestopih še vedno ne spoštuje Zakon o športu, ki govori o prestopu amaterskih igralk in igralcev brez odškodnin oziroma je ta opravičena, če klub, iz katerega prihaja igralka, predstavi finančni vložek, ki ga je namenil tej igralki, in s tem upraviči svoj zahtevek za odškodnino. Tako pa se dogaja anomalija, da klubi za igralke, ki same kupujejo športno opremo, starši krijejo stroške vadbe in včasih celo darujejo sredstva ali v klub pripeljejo sponzorja, izdajo izpisnice in njihov prestop pogojujejo s protizakonito odškodnino. ŽNK Olimpija že dalj časa opozarja na to anomalijo, vendar se do zdaj še nič ni premaknilo k ureditvi zadev.



Tekmovanja v 1. SŽNL se bodo nadaljevala 13. marca, ko zmajčice gostijo ekipo ŽNK Radomlje, že v naslednjem krogu, ki zaključuje drugo tretjino prvenstva, pa jih v gosteh čaka derbi z ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Pred začetkom nadaljevanja uradnih tekmovanj na domačih zelenicah zmajčice čaka kar nekaj mednarodnih tekem. Tekme s kakovostnimi ekipami so izjemnega pomena, saj le tako lahko ocenjujejo svoje delo in se uspešno pripravijo na nadaljevanje sezone. Dogovorjene so tekme z ekipami Ferencvaroša iz Madžarske, Osijeka in Dinama iz Hrvaške. V dogovarjanju je še nekaj drugih mednarodnih prijateljskih tekem, vendar je vse odvisno od razmer, povezanih s covidom-19. Vse to naj bi bilo z uspešno načrtovanimi treningi dobra popotnica, da zmajčice uresničijo svoje cilje. Vsekakor brez visoke motivacije in odličnega vzdušja v ekipi, ki so več kot dober obet za pripravljalno obdobje in nadaljevanje sezone, ne bi šlo.



Tudi igralke mladinske šole so že začele svoje delo. Kadetinje bodo prvenstvo nadaljevale 9. marca z gostovanjem v Ajdovščini, deklice U-15 13. marca čaka zaostala tekma jesenskega dela prvenstva z ekipo ŽNK Cerklje, najmlajše zmajčice pa bodo do začetka, ko je prvi turnir U-13, nabirale znanje na treningih.


Tudi v ekipah zmajčic vlada dobro vzdušje. Navdušujejo delavnost, motivacija in zavzetost vseh deklet pod vodstvom trenerjev kluba, ki v svoje vrste vabijo nove igralke. Glede na dober odziv na jesenskih odprtih treningih deklic bodo te v klubu spomladi oziroma ob prijaznejših temperaturah in vremenu tudi ponovili, sicer pa vpis v mladinsko šolo ŽNK Olimpija poteka vse leto. 

Galerija

Članki iz rubrike