stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(bp)
(bp)
0 06.12.2021 10:56:26

ŽNK Olimpija: Zmaga v Črni gori, v sredo proti Primorju

Igralke Olimpije po zmagi v Plevlji
ŽFK Breznica
Zmajčice so se v četrtek ponovne zbrale v popolni sestavi na treningu v Stožicah, saj so se v ekipo vrnile igralke, ki so bile v reprezentanci Slovenije, ko je ta v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 odigrala dve tekmi.

Pred tekmama, ki sta bili v Novi Gorici, so bili načrti reprezentance osvojiti vseh šest točk, toda načrt se ni uresničil. Na prvi tekmi so z izidom 6:0 visoko premagale reprezentanco Estonije, na drugi tekmi pa se jim ni izšlo po načrtih in proti reprezentanci Grčije so s končnim rezultatom 0:0 iztržile le remi. V reprezentanci niso skrivali razočaranja nad izkupičkom, saj so si s tem rahlo otežili pot na svetovno prvenstvo. Želeno drugo mesto se je v tem trenutku malo odmaknilo, toda vseeno ima reprezentanca vse v svojih rokah in ni odvisna od drugih, saj bo najverjetneje jeseni 2022 o drugem mestu odločala tekma proti trenutno drugouvrščeni reprezentanci Walesa.

Še proti Primorju

Pred zimskim premorom čaka zmajčice še zaostala prvenstvena tekma 12. kroga 1. SŽNL, ki jo bodo proti ekipi Primorje Gaia Naturelle odigrale v sredo, 8. decembra, v ŠP Šiška. Po tej zadnji tekmi prvega dela prvenstva bodo dekleta opravila še nekaj skupnih treningov in 17. decembra z zaključnim srečanjem odšla na zaslužen zimski odmor, ki naj bi po načrtu strokovnega vodstva na čelu z glavnim trenerjem Milomirjem Kondićem trajal približno mesec dni. Spomladanski del prvenstva bodo zmajčice začele predvidoma sredi januarja prihodnje leto, ko se bodo zbrale vse igralke, na katere računa trener Kondić, in tudi morebitni novi obrazi, ki bodo ekipi pomagali na poti osvojitve obeh naslovov.

Zmaga v Črni gori

Zmajčice so se konec tedna odpravile v Črno goro na 8. mednarodni malonogometni turnir Pljevlja 2021 v organizaciji FK Breznica, na katerem je sodelovalo 12 ekip s področja nekdanje Jugoslavije (Črna gora, Srbija, BiH, Hrvaška, Makedonija in Slovenija). Ljubljančanke so v skupinskem delu turnirja premagale bosanko-hercegovski Brotnjo (7:0) in domačo Breznico (10:0). V četrtfinalu je s 6:0 padel še srbski drugoligaš Majdanpek, v polfinalu pa je sledil dvoboj z Lokomotivo iz Brčkega. Obračun z bosansko-hercegovskim prvoligašem so v korist Olimpije odločile Anja Prša, Ana Milović in Lara Klopčič.

Finalni dvoboj so bolje začele igralke Fortune iz Živinic, prednost bosansko-hercegovskega tekmeca pa je v rednem delu srečanja izničila Zala Vindišar. Izid se v nadaljevanju rednega dela dvoboja ni spremenil, zato so o zmagovalkah turnirja odločali kazenski udarci. Pri zmajčicah so bile natančne Anja Prša, Lara Klopčič in Ana Milović, Nika Šapek pa je zaustavila zadnji udarec Fortune. Tako so se zeleno-bele veselile še pete zmage in osvojitve osme izdaje Turnirja prijateljstva.

Olimpiji so zmago priigrale Nika Šapek, Ana Milović, Zala Vindišar, Izabela Križaj, Lara Klopčič, Vanja Duronjić in Anja Prša, ki je bila z desetimi zadetki prva strelka turnirja. Nika Šapek je prejela priznanje za najboljšo vratarko.

ŽNK Olimpija ima odlične odnose z organizatorji turnirja, ki poskrbijo za vse podrobnosti, da se ekipa počuti odlično in ima v času bivanja na voljo vse potrebno. Posebna pohvala in zahvala gre gospodu Zoranu Vukoviću, ki s svojimi sodelavci poskrbi, da turnir poteka na najvišji ravni. Danes dopoldne se je ekipa že vrnila v Slovenijo in bo že v večernih urah opravila trening na igrišču v Stožicah.

Mlajše selekcije

Mlajše selekcije so s tekmovanji končale in se posvečajo načrtovanemu trenažnemu procesu pod vodstvom vodje mladinske šole Sebastiana Zalarja ter trenerk mlajših selekcij Katarine Jagarinec in Neve Kumalić. Kljub neugodnim vremenskim razmeram so treningi odlično obiskani, česar so v klubu zelo veseli, saj je njegova prihodnost odvisna od mlajših selekcij. 

Galerija

Članki iz rubrike