Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.05.2021 22:50:15

NORA TEKMA! Ob podpori GREEN DRAGONSOV OLIMPIJA le vzela 'kanto'!

Martin Metelko
Nogometaši Olimpije so v finalu pokala Pivovarne Union v Kopru premagali Celje.

Celje - Olimpija 1:2 (0:1)

Koper - Stadion Bonifika, gledalcev 1000, sodniki: Perić, Vukan, Klančnik.
Strelci: 0:1 Ivanović (32.), 1:1 Božić (46.), 1:2 Kapun (53.).
Celje: Rozman, Kerin (od 80. Vego), Stojinović, Zaletel, Kadušić, Benedičič, Šporn (od 74. Novak), Vrbanec, Kuzmanović (od 80. Matjašič), Božić, Sokler (od 56. Dangubić).
Olimpija: Vidmar, Maksimenko (od 89. Pavlović), Korun, Delamea Mlinar, Bosić (od 84. Kurež), Boakye, Elšnik, Kapun (od 78. Pungaršek), Ostrc, Ivanović (od 89. Perović), Vombergar.
Rumeni kartoni: Benedičič, Dangubić, Božić; Boakye, Ostrc, Elšnik, Pungaršek, Frelih, Pavlović.
Rdeči karton: /.

Olimpija je na Bonifiki prišla do novega pokalnega naslova, skupno sedmega, potem ko je bila prvak že v sezonah 1992/93, 1995/96, 1999/2000, 2002/03, 2017/18 in 2018/19. Zmage zmajev, pri katerih sta gole dosegla Đorđe Ivanović in Nik Kapun, so se razveselili tudi v Domžalah, saj so si te tako zagotovile nastop v kvalifikacijah za konferenčno ligo v prihodnji sezoni.

Zasedba iz mesta grofov pa ostaja pri le enem pokalnem naslovu, čeprav je že desetič igrala v finalu. Tokratna zmaga bi jo popeljala tudi v evropska tekmovanja, a se ni izšlo po njenih željah.

Celjani so bili prvi, ki so sprožili strel v okvir vrat, v 14. minuti je v kazenskem prostoru poskusil Luka Kerin, toda žogo poslal v naročje Nejca Vidmarja. Podoben scenarij se je odvil tudi v 20. minuti po poskusu Ivana Božića z roba kazenskega prostora z leve strani.

Novo obetavno akcijo so Celjani izpeljali tudi v 26. minuti, takrat pa je z roba kazenskega prostora neoviran zgrešil cilj Advan Kadušić. V 32. minuti pa je Olimpija povedla, potem ko je Žan Zaletel v obrambi naredil napako, ko je izpustil žogo, za njegovim hrbtom pa je nanjo prežal Đorđe Ivanović in zadel s približno 12 metrov.

Celjani so izenačili že v prvi minuti drugega polčasa, potem ko je Žan Benedičič s podajo v globino našel Božića v kazenskem prostoru, ta pa je nato matiral Vidmarja. Toda vodstvo ni dolgo zdržalo, v 53. minuti je namreč Olimpija spet povedla. V akciji po levi strani je žoga malce po sreči prišla do Nika Kapuna, ki je s 14 metrov premagal Matjaža Rozmana.

V 58. minuti so se Celjani razburili, ko je Andresa Vombergarja v kazenskem prostoru žoga zadela v roko, sodniki pa se niso oglasili. V 63. minuti je Mićo Kuzmanović poskusil z dobrih desetih metrov, spet pa je bil na pravem mestu Vidmar.

Na drugi strani je Radivoj Bosić s previsokim strelom končal obetaven protinapad, pri Celju pa je v 67. minuti Božić žogo že poslal čez Vidmarja, a zadel prečko. Šest minut pozneje je v ugodnem položaju Matic Vrbanec slabo zadel žogo in zgrešil cilj, v 78. minuti pa je Vidmar ukrotil še strel Kuzmanovića, ki je takoj zatem šel iz igre, potem ko je bil pred tem zaradi krvavitve iz nosu kar nekaj minut zunaj igrišča po trku z Vitalijom Maksimenkom, ki ga je s kolenom zadel v obraz.

Ob koncu tekme so Celjani na vse načine poskušali priti do izenačujočega zadetka, toda Ljubljančani so pravočasno prestregali njihove podaje in žogo pošiljali proč od svojih vrat.

Značke: pokal, finale

Članki iz rubrike