Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
25.05.2021 18:28:25
Deli članek:

540.000 € NA MESEC! JE TO PRAV? Je res toliko boljši ali je to samo odraz stanja in razlik med državama...

Martin Metelko

V nogometnem svetu so številke že zdavnaj prešle vsako mejo razumnega.

Hansi Flick, ki je danes podpisal pogodbo z nemško nogometno zvezo, da bo po Euru novi selektor elfa, bo imel letno plačo v višini 6,5 milijona evrov (toliko je imel tudi v Bayernu). To znese več kot pol milijona evrov na mesec oziroma okoli 540.000 evrov. Seveda je Flick eden najboljši trenerjev na svetu in nemška nogometna zveza ena najbogatejših na svetu, toda...

Profimedia

Če primerjamo plačo slovenskega selektorja Matjaža Keka, ki naj bi imel okoli 300.000 evrov na leto oziroma okoli 25.000 evrov na mesec, vidimo kakšne so nogometne razlike med Slovenijo in Nemčijo. Flick zasluži v enem mesecu skoraj dvakrat toliko kolikor dobi Kek za celoletno delo. In potem moramo pogledati še strokovni in zdravniški štab nemške in slovenske reprezentance... Neprimerljivo. 

Toda, navijači hkrati zahtevajo, da se Slovenija uvršča na veliki tekmovanji kot sta svetovno in evropsko prvenstvo, tako kot Nemčija. Kako? Res je, da denar ni vse, toda je pa realni pokazatelj vrednosti in uveljavljenosti določenega športa v državi. Ali res? No, za primerjavo - smučarski trener v nemški reprezentanci nima nič večje plače kot trener v slovenski reprezentanci.