Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
2 28.04.2021 20:09:45

OGROMNE TEŽAVE zmajev z drugoligaši: Po Brežicah je Olimpija 'VISELA' tudi v Lendavi

Aleš Cipot
Nogometaši Kopra in Olimpije so se v polfinalu pokala Pivovarne Union pridružili Celju in Domžalam. Koprčani so v četrtfinalu v gosteh premagali ptujsko Dravo z 2:0, Olimpija pa prav tako v gosteh po podaljških Nafto 1903 z 1:0.

Ljubljančani, vodilni v prvi ligi, so tekmo začeli s precej spremenjeno postavo v primerjavi s prvenstvenimi obračuni, mesto v začetni enajsterici je dobilo kar nekaj mladeničev in ti si bili v prvem polčasu malce konkretnejši od domačih, ki so tudi imeli svoje (pol)priložnosti.

V 55. minuti so bili dotlej najbližje zadetku Ljubljančani, ki so ob polčasu med drugim v igro vpoklicali Andresa Vombergarja in Đorđeja Ivanovića. Takrat je Nino Pungaršek poskusil z roba kazenskega prostora in zadel prečko. V 64. je Vombergar dosegel tudi gol, a z roko, tako da ni obveljal. Malce pozneje je poskusil Radivoj Bosić, toda ne dovolj dobro za Naftinega vratarja, prav Bosić pa je ob koncu rednega dela udaril tekmeca in dobil rdeči karton.

Sledil je podaljšek, v katerem je bila Nafta številčno močnejša. Jaka Bizjak je kmalu v tem le za malce zgrešil cilj, Lendavčani so pozneje imeli še nekaj priložnosti, toda v 111. minuti je Vombergar Olimpijo popeljal v vodstvo, ko je zadel s strelom z glavo. Lendavčani so imeli nato nekaj lepih možnosti za izenačenje, v 120. minuti so tudi zadeli, vendar iz prepovedanega položaja.

Koper je po neprepričljivih uvodnih 25 minutah le povedel v 29. minuti, ko je iz bližine zadel vodilni strelec prve lige Nardin Mulahusejnović. V 34. minuti so po igranju z roko domači prišli do najstrožje kazni, z bele pike je streljal Anton Rogina, med vratnicama koprskih vrat pa se je z obrambo izkazal Ivan Vargić, ki je nekaj minut pred tem zamenjal poškodovanega Davida Adama.

V drugem polčasu dolgo časa ni bilo omembe vredne priložnosti, v 81. minuti pa je Mulahusejnović po samostojni akciji, ko je prodrl v kazenski prostor, podvojil prednost Kopra in mu zagotovil polfinalno vstopnico.



Že v torek pa so si polfinale priigrali nogometaši Celja in Domžal. Celjani so v prvem četrtfinalnem obračunu premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (0:0), ob koncu tekme sta ob igralcu več zadela Amadej Brecl in Luksa Kerin, Domžale pa v drugem Maribor z 2:1 (2:0). Matej Podlogar in Arnel Jakupović sta v prvem polčasu zadela za Domžale, Denis Klinar pa v drugem za Maribor.

Četrtfinale
CELJE - Radomlje 2:0 (0:0)
DOMŽALE - Maribor 2:1 (2:0)
Drava - KKOPER 0:2 (0:1)
Nafta - OLIMPIJA 0:1 (0:0, 0:0)

Opomba: z velikimi tiskanimi črkami so izpisane ekipe,
ki so napredovale v polfinale.
Galerija

Članki iz rubrike