Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 27.04.2021 17:07:30

Celjani pod novim trenerjem niso dovolili presenečenja

Martin Metelko
Nogometaši Celja so prvi polfinalisti pokala Pivovarne Union. Celjani so v prvem četrtfinalnem obračunu premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (0:0). Danes ob 17.30 bo še ena tekma, merila se bosta prvoligaša Domžale in Maribor.

V Celju sta se v ponovitvi lanskega četrtfinala merila prvoligaš, ki je v rezultatski krizi zamenjal trenerja in na mesto Jirija Jarošika pripeljal Agrona Šaljo, in vodilni drugoligaš, ki je bil lani na dveh tekmah uspešnejši.

Celjani so bili v prvem polčasu boljši tekmec z več priložnostmi, v 26. minuti so tudi zadeli, a iz prepovedanega položaja. Radomljani so le enkrat resno zagrozili, in sicer v 31. minuti, ko je po strelu Gala Primca moral posredovati Matjaž Rozman.

V drugem polčasu je bilo razmerje na igrišču podobno, pobuda, čeravno precej jalova, je bila na strani prvoligaša, so si pa tudi gosti v 74. minuti priigrali nevarnejšo priložnost. Toda slednji so v 82. minuti ostali brez Gašperja Trdina, ki je dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Domači so v 85. minuti unovčili številčno prednost in zadeli prek Amadeja Brecla, ki je žogo malce z leve strani poslal v mrežo ob bližnji vratnici. Zmago je v drugi minuti sodniškega dodatka potrdil Luka Kerin.

Ob 17.30 bo tekma med Domžalami in Mariborom, preostala četrtfinala pa bosta v sredo. Ob 15. uri bo Drava gostila Koper, ob 17.30 pa bo Nafta 1903 pričakala vodilno ekipo Prve lige Telekom Slovenije Olimpijo.



* Izidi:
- četrtfinale:
- torek, 27. april:
Celje - Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)
17.00 Domžale - Maribor

- sreda, 28. april:
15.00 Drava - Koper
17.30 Nafta 1903 - Olimpija

Članki iz rubrike