evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 27.04.2021 15:17:53

ŠKANDAL v taboru Crvene zvezde: VELIKI ZVEZDNIK ponaredil dokumente, državljanstvo in svojo STAROST?!

Reuters
Velik škandal.

Guelor Kanga, eden največjih zvezdnikov Crvene zvezde, se je znašel v velikih težavah, saj je obtožen ponarejanja rojstnih podatkov. Afriški vezist, ki se je med drugim vpisal med strelce v famoznem obračunu šestnajstine finala proti Milanu, naj bi bil kar pet let starejši, kot trdi sam in kot trdijo njegovi papirji. 

Nogometašu Crvene zvezde naj bi bilo ime (tako trdi nogometna zveza DR Konga, ki je vse skupaj tudi razkrila in se pritožila ustreznim institucijam) Kiaku-Kiaku Kanga in naj bi bil rojen 5. oktobra 1985 v Kinšasi, ne pa 1. septembra 1990, kot piše v njegovi osebni izkaznici. 

Kanga naj bi zamenjal identiteto, ko je prišel s trebuhom za kruhom v Gabon, kjer je okrepil tamkajšnjega drugoligaša. Papirje je domnevno ponaredil predvsem zato, da v Gabonu ne bi zasedal statusa tujca, ob tem se je, prikladno, 'pomlajšal' za pet let, da bi bil nogometno seveda precej bolj zanimiv. 

kanga
Profimedia
Zakaj se je DR Kongo pritožila? Zadeva je preprosta. Gabon in DR Kongo sta bila v isti kvalifikacijski skupini v afriškem pokalu narodov. Gabon je na domačem igrišču DR Kongo premagal s 3:0, v gosteh remiziral z 0:0 in osvojil 10 točk, kar je zadostovalo za drugo mesto v skupini in napredovanje na glavni turnir afriškega pokala narodov (prva Gambija je bila boljša zaradi enega doseženega gola več), DR Kongo je z devetimi točkami ostala na tretjem mestu. Nogometna zveza DR Konga zdaj razkriva, da naj bi Kanga igral z lažnimi papirji, zato za Gabon zahteva najhujšo kazen – izključitev iz Afriškega pokala narodov. Če bi Gabonce, katerih kapetan je zvezdnik Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang, res izključili iz tega tekmovanja, bi se tja, kot tretjeuvrščena reprezentanca kvalifikacijske skupine, uvrstila DR Kongo. 

Pri Crveni zvezdi so se že odzvali na obtožbe in zapisali, da verjamejo svojemu nogometašu in da so obtožbe zgolj posledica vojne med dvema nogometnima zvezama glede uvrstitve na afriški pokal narodov. A če se bodo obtožbe izkazale za resnične, bi Gabon res lahko ostal brez nastopa na največjem reprezentančnem tekmovanju afriške celine, rdeče-beli iz Beograda pa bi kar naenkrat imeli v svojih vrstah pet let starejšega in s tem tržno povsem nezanimivega nogometaša.

Značke: kanga, gabon

Članki iz rubrike