900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
1 10.04.2021 19:31:58

DVOMOV ni več: PLTS se nadaljuje v TOREK, TAKA pa je USODA drugoligaškega in pokalnega tekmovanja!

Profimedia
Z odpravo ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z novim koronavirusom se bo že v torek nadaljevalo tekmovanje v 1. SNL.

Za nogometno družino na sončni strani Alp pa je prav tako izjemnega pomena, da bodo prvenstvo nadaljevali tudi drugoligaši. Kdaj se bo žoga v drugem kakovostnem razredu vnovič zakotalila, bo znano v začetku naslednjega tedna, že dalj časa pa je jasno, da bo zaključek tekmovanja odigran po prilagojenem sistemu.

Ekipe morajo odigrati še en krog, da se bodo po enkrat pomerile vsaka z vsako, torej, da bo za njimi polovica sezone, nakar se bodo razdelile v ligo za prvaka in ligo za obstanek, kjer jih čaka še sedem izzivov.

Da se bo drugoligaška druščina vrnila na zelenice, je zelo pomembno tudi v luči pokalnega tekmovanja, ki bi se zdaj moralo izvesti do konca brez pretiranih pretresov. V četrtfinalu so namreč kar tri zasedbe iz 2. SNL, in če bi še naprej ostale 'pod ključem', bi se NZS prav gotovo znašla pred težko rešljivim primerom.

"Vlada RS je z včerajšnjo objavo v uradnem listu ponovno sprejela odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Ta v trenutni epidemiološki sliki omogoča nadaljevanje tekmovanj v uradnih tekmovalnih sistemih na državni, evropski in mednarodni ravni, tako za člane, mladince kot kadete. To pomeni, da se v prihajajočem tednu že nadaljuje tekmovanje v Prvi ligi Telekom Slovenije. Državno prvenstvo v nogometu se nadaljuje v torek, ko bosta zaostalo tekmo 27. kroga odigrala Olimpija in Bravo (17:15, prenos na Planet 2). Tekme 28. kroga PLTS bodo odigrane 17. oziroma 18. aprila, natančnejše delegiranje 28. kroga pa bo znano v ponedeljek popoldan. Nogometna zveza Slovenije bo v pričetku prihodnjega tedna posredovala tudi podrobnejše informacije glede nadaljevanja tekmovanj pod svojim okriljem, ki se lahko v skladu z zadnjimi odloki Vlade RS nadaljujejo," so v zvezi s tem na svoji spletni strani zapisali pri NZS.

Članki iz rubrike