kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 10.04.2021 09:19:04

Noro, KAKŠNE ŠTEVILKE!!! TOLIKO sta za provizije agentom PLAČALA Juventus in Inter!

vszi
Ko je pred dnevi Kevin De Bruyne podaljšal pogodbo z Manchester Cityjem, je završalo.

Ne toliko zaradi tega, ker bosta strani nadaljevali sodelovanje, kot zaradi tega, da je Belgijec posel sklenil kar sam. Brez pomoči zastopnika, ki so že dolgo sestavni del nogometnega sveta.

Njihova provizija je tista, ob katero se marsikdo obregne. Vendar pa je v zadnjem času tudi ta nekoliko nižja. Tako vsaj pravijo podatki iz italijanske lige, in veljajo za leto 2020. V njem je največ za provizije agentom vnovič plačal Juventus.


Stara dama je Minu Raioli in 'druščini' lani odštela 20,8 milijona evrov. Toda, pozor, če ste mislili, da je to veliko, lahko dodamo, da so črno-beli leto prej v ta namen plačali kar 44,3 milijona evrov. Zelo so varčevali tudi pri Interju, ki je leta 2019 agentom 'primaknil' 31,8 milijona evrov, lani 'samo' še 9,1 milijona. In če sta ta kluba v preteklosti poskrbela za 40 odstotkov vseh tovrstnih odhodkov v ligi, sta zdaj zgolj dobro petino (21,7 odstotka).

Če sta Juve in Inter lani zmanjšala izdatke za agente, pa jih je povečalo pet od dvajsetih klubov. Med njimi tudi Napoli, ki je s 5,2 milijona evrov lani skočil na 12,1 milijona. Več kot podvojil je znesek, kar je tudi največji dvig v ligi. Velik del je zagotovo odšel za najdražji nakup v zgodovini kluba, ta je za Victorja Osimhena porabil 70 milijonov evrov.

Kot zanimivost lahko omenimo, da se je na lestvici znašel tudi vodilni drugoligaš Empoli, ki je prehitel kar devet prvoligašev. Agentom je plačal 5,5 milijona evrov, kar je 900 odstotkov več kot leto prej, ko je plačal le 500 tisočakov.

Članki iz rubrike